Rondreis door IJsland als groepsreis.
Wanneer je een reis naar IJsland wilt gaan maken, is dat op zich een hele goede gedachte. Je moet je wel afvragen wat je er wilt gaan doen. Wil je er gaan skiën of een andere actieve winteractiviteit gaan beoefenen? Wil je alleen gaan of in groepsverband. Ga je naar IJsland om de natuur te bewonderen? Indien je zelf er niet wilt autorijden en je wilt toch veel gaan bezichtigen is het een goed alternatief om in groepsverband te gaan. Je kunt daarbij kiezen dat je o.l.v. een Nederlandstalige of Engelstalige reisleiding gaat. Wanneer je naar IJsland gaat merk je al snel dat je medereizigers dezelfde belangstelling hebben dan jij.

Deze gelijke belangstelling schept snel een onderling band. Bij een groepsreis ontvang je van de reisleiding een dag-tot-dag reisbeschrijving met daarbij een reisgids van IJsland. Je kunt bij het boeken kiezen uit hotel-of wandelreizen. Ook worden er vaak themareizen aangeboden, die dan op hun beurt weer worden begeleid door een lokale expert. Dat kunnen bijvoorbeeld reizen zijn om te fotograferen of om vogels te spotten. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het maken van een rondreis IJsland als groepsreis.

Bekijk hier meer over groepsreizen door IJsland >>

Lees hier meer over de:

Groepsreis & rondreizen door IJsland.

Groepsreis voor een wandelvakantie.
Rondreis IJsland groepsreisWanneer je voor de eerste keer op IJsland aankomt, word je verrast door de stilte van het land. Dat ervaar je zeer sterk wanneer je voor een wandelvakantie gekozen hebt. Om alles maximaal te kunnen beleven tijdens een wandeltocht, worden de groepen niet groter gemaakt dan 20 personen. Tijdens het wandelen snuif je de zwavelgeur op wanneer je door het vulkaangebergte loopt. Op zo’n wandeling is het zo stil dat je het gepruttel tegen de tufstenen hellingen kunt horen. Ook kun je heerlijk wandelen door de stad Reykjavik. Het is een gezellige stad waar vaak de reis begint en wordt afgesloten.

Noorderlicht reizen in IJsland

Bij een bezoek aan IJsland moet je, indien mogelijk, het Noorderlicht bekijken. De maanden april, mei en oktober zijn daarvoor zeer geschikt. Het is een wonderbaarlijk schouwspel dat zich aan de hemel voltrekt. Het Noorderlicht is afhankelijk van de uitbarstingen op de zon. Je ziet tijdens de donkere nachten een lichte gloed, een dansend sierlijk licht gordijn, stralenbundels of bewegende lichtbogen. Wanneer je overigens het Noorderlicht in een ander land wilt bekijken dan kan dit bijvoorbeeld ook in Lapland (Ga voor meer informatie naar: www.rondreislapland.nl)

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=bYVebL_BYqo)

Groepsreis met de bus door IJsland

Rondreis IJsland groepsreisWanneer je in een korte tijd veel wilt zien van IJsland en het toch gezellig wilt hebben, kun je dat doen door een groepsreis te maken met een bus. Je trekt dan door IJsland en stopt op de mooie plaatsen die je passeert. Er wordt met regelmaat gestopt wanneer er foto’s gemaakt kunnen worden. Ook de dorpjes die gepasseerd worden, zijn de moeite waard voor een bezichtiging. Om iedere bocht zie je een ander natuurlijk verschijnsel. De ene keer zijn het de watervallen en daarna weer de geisers.

De ongerepte natuur is er prachtig. IJsland is een van de groenste eilanden ter wereld. Het is er niet koud, maar je moet je er wel goed op aankleden. Het zijn de felle winden die alles zo guur maken. Er komen veel orkanen, in afgezwakte vorm, over of langs IJsland. Zij brengen veel regen en wind mee.

Boeken.
Wat voor een reis je ook wilt gaan maken in IJsland, leg alles vast via een erkend reisbureau. Zij geven je de juiste voorlichting en plannen de reis zodanig dat zoveel mogelijk van je wensen worden vervuld.

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie groepsreis door het unieke IJsland!

Bekijk hier de rondreizen en groepsreizen voor IJsland >>

Boek direct een rondreis door IJsland met een groep via:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *