Rondreis door IJsland: hoeveel dagen?
IJsland is meer dan twee keer zo groot als Nederland. Bovendien zijn de interessante (natuur)attracties over het gehele oppervlak van het eiland verdeeld. Om de belangrijkste attracties in IJsland te zien, zijn waarschijnlijk ongeveer twee weken nodig. Heb je echter slechts een paar dagen tot je beschikking, dan kan je vanuit Reykjavik ook een aardige rondreis langs bijzonder stukjes natuur maken. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland en hoeveel dagen, wat er allemaal mogelijk is en leuke weetjes.

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige reis!

Bekijk hier de rondreizen door IJsland >>

Lees hier verder over de:

Hoeveel dagen rondreizen door IJsland?

Hoeveel dagen voor rondreis door heel IJsland?

Rondreis IJsland hoeveel dagenHoeveel dagen nodig zijn voor een rondreis door IJsland hangt af van je eigen ambities. Wil je alle bijzondere stukjes natuur in dit eiland zien? Dan zal je de gehele kustlijn van IJsland moeten afreizen. Realistisch gezien, kost dit ongeveer twee weken. Dit blijkt bijvoorbeeld uit reisverslagen van mensen die daadwerkelijk in ongeveer veertien dagen tijd heel IJsland zijn doorgereisd.

Hoeveel dagen voor rondreis langs belangrijkste bezienswaardigheden?

Uiteraard is het geen absolute wetenschap, maar doorgaans worden de volgende tien (natuur)attracties tot de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland gerekend:

  • Blue Lagoon, een heetwaterbron met veertig graden Celsius warm zwemwater omringd door sneeuw en ijs;
  • Geysir, waarschijnlijk de bekendste IJslandse geiser;
  • Mývatn, een meer in een vulkaanrijk landschap;
  • Ásbyrgi, een gigantisch ravijn;
  • Seljalandsfoss, één van de meest gefotografeerde watervallen ter wereld;
  • Glymur, een 198 meter hoge waterval;
  • Gullfoss, een uit twee ‘trappen’ bestaande waterval;
  • Raufarholshellir, een beroemde lavagrot;
  • Látrabjarg, een klif aan de westkust van IJsland waar bijzondere vogels te aanschouwen zijn;
  • Hallgrímskirkja, IJslands meest indrukwekkende kerkgebouw met een voor een kerk opmerkelijke architectuur.

Boek direct een rondreis door IJsland via:

Locatie van belangrijkste attracties in IJsland

Rondreis IJsland hoeveel dagenMerk op dat veel van deze attracties in de buurt liggen van Reykjavik, de in het zuidwesten gelegen hoofdstad van IJsland. Dit geldt met name voor Hallgrímskirkja, Glymur, Raufarholshellir en Blue Lagoon. Andere attracties liggen in het uiterste zuiden van het eiland (Seljalandsfoss) of wat verder ten oosten van Reykjavik (Geysir en Gullfoss). Drie bezienswaardigheden liggen echter duidelijk ver van Rekjavik verwijderd, namelijk de in het noorden van IJsland gelegen Mývatn en Ásbyrgi, en de in het uiterste noordwesten gelegen klif Látrabjarg.

Hoeveel dagen voor belangrijkste attracties nabij Reykjavik?

Om de zes belangrijkste attracties in en nabij Reykjavik te bezichtigen, is een paar dagen al voldoende. Zo kunnen de Geysir en Gullfoss bijvoorbeeld in één dag bezocht worden en de Hallgrímskirkja, Glymur, Raufarholshellir en Blue Lagoon in twee dagen.

Hoeveel dagen voor alle tien bezienswaardigheden?

Wie daarnaast ook de klif Látrabjarg en/of de Mývatn en Ásbyrgi wil bezoeken, zal hier twee keer twee dagen voor moeten uittrekken. Het totaal komt dan op meer dan een week.

Huur altijd een auto om de reistijd te beperken

IJsland heeft geen treinen maar wel bussen die door vrijwel het hele land rijden. De bussen rijden echter niet vaak, zodat er mogelijk wachttijden zijn. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door een auto te huren. Doorgaans is dit niet (veel) duurder dan de vele dure busritten.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *