Huisjes IJsland, wat is er allemaal mogelijk qua overnachtingen en welke rondreizen zijn er te maken?
Wat is er leuker dan IJsland te ontdekken door in huisjes te verblijven? Je komt zo op de gekste plekken terecht: midden in een vissersdorpje of lekker afgelegen in een natuurgebied. In een vakantieparkje, of midden in de stad: het kan allemaal! Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland en het overnachten in huisjes! Wanneer je van plan bent om de mooie rondreizen te bekijken dan kan je op één van de links klikken. Heel erg veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis door het fantastische IJsland!

Bekijk hier de rondreizen door IJsland en huisjes >>

Lees hier verder over de:

Huisjes & rondreizen door IJsland.

Egilsstadir IJsland

Rondreis IJsland huisjes11 kilometer van het centrum van Oost-IJsland ligt Egilsstadir. Je kunt vanuit een vakantiehuisje dat hier te huur is met de auto naar dit stadje van 2300 inwoners en rustig je boodschappen doen. Daarna kun je weer rustig terug naar je huisje midden in de rustige omgeving en heb je nauwelijks last van auto’s, feestende jongeren en bussen vol met bejaarden. Nee, veel vakantiehuisjes zijn gelegen zoals de huisjes rondom Egilsstadir: rustig en eenvoudig. Vanuit de accommodatie kunt u rustig wandelen, dagenlang rondrijden te paard of eenvoudig een auto huren en rustig door het gebied heen rijden. Wilt u liever een drukkere omgeving?

Reykjavik

Dan kunt u eens kijken naar vakantiehuisjes in de hoofdstad. Hippe eettentjes, jaarlijkse muziekfestivals, uitgaansgelegenheden en een gemakkelijke uitvalplaats naar diverse bezichtigingen: de stad heeft het allemaal. Luxe appartementen zijn in deze stad per nacht voor zo’n 150 euro te verkrijgen, terwijl je ook een heel huisje kunt krijgen voor 66 euro per nacht. Het moet gezegd worden: er zijn veel appartementen te huur voor een vakantieverblijf in Reykjavik. Hier stijgt de prijs in enkele gevallen zelfs boven de 300 euro uit, maar daarbij heb je vaak wel een prachtig uitzicht over de stad, een unieke en perfecte locatie en een luxe uitvalsbasis tot je beschikking.

Boek direct een rondreis en de huisjes door IJsland via:

Kies voor de natuur van IJsland

Rondreis IJsland huisjesWanneer je helemaal op de rustige tour wilt, kun je natuurlijk een vakantiehuisje midden in de natuur huren. Een cabinet tussen de bomen, afgelegen en geen huis in de nabije omgeving te zien. Deze huisjes zijn doorgaans goedkoper en uitermate geschikt voor jonge gezinnen. Let wel even op waar de dichtstbijzijnde supermarkt is: sommige huisjes staan werkelijk wel erg ver af van de bewoonde wereld. Ook in noodgevallen moet je eraan denken dat je ergens terecht kan en niet vastzit in een dichtbegroeid bos.

Bij verschillende huisjes ten oosten en zuiden van IJsland heb je direct toegang tot de Golden Circle: de drie hoogtepunten van het land, waar je het prachtige meer van Kerid kunt zien, talloze geisers in het geothermale gebied kunt bezichtigen, waar je kunt wandelen in het Nationale Park (Thingvellir) en waar je heerlijk kunt baden in de Blue Lagoon. Hou je van dit soort attracties, dan kun je best een vakantiehuisje in de buurt boeken. En zoals gezegd: dat kan in een middelgrote stad (zoals Egilsstadir), in de hoofdstad (Reykjavik), of gewoon midden in de natuur tussen de bomen. De eigenaren zijn vaak vriendelijke mensen met wie je goed contact kunt onderhouden. Zij laten je leuke bezienswaardigheden zien in de omgeving en hebben misschien wel tips wanneer het gaat om auto routes of het openbaar vervoer! Doe hier je voordeel mee!

Vakantiehuis boeken?

Het Noorderlicht van IJsland

Het Noorderlicht van het prachtige IJsland kan zorgen voor een fantastisch schouwspel, een prachtige gekleurde lucht (zie hierboven). Deze unieke ervaring is overigens ook te bewonderen in andere landen, te denken aan: Noorwegen (meer over Noorwegen reizen: www.rondreisnoorwegen.eu), Finland (meer over Finland reizen: FinlandVakantie.net bijvoorbeeld Lapland (www.rondreislapland.nl voor meer informatie). Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige reis naar IJsland en maak een mooie reis met verschillende vakantiehuisjes, echt een aanrader!

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland en huisjes >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *