Rondreis door IJsland met een huurauto. Geniet van deze bijzondere reis.
IJsland heeft een uitgebreid bussennetwerk, maar bussen rijden (vooral buiten het hoogseizoen) niet heel vaak en op een bus moeten wachten kan een stukje van je vakantieplezier wegnemen. Bovendien zijn bussen vrij prijzig op dit eiland, zodat bij een rondreis door IJsland een huurauto de aanbevolen manier van transport is. Wanneer je van plan bent om een mooie rondreis te boeken met een huurauto dan kan je in dit artikel meer informatie inwinnen.

Indien je de mooiste rondreizen wilt bekijken voor IJsland dan kan je op één van onderstaande links klikken om informatie op te vragen omtrent de mooie reizen.

Bekijk hier meer over het rondreizen door IJsland >>

Lees hier verder over de:

Een huurauto tijdens je rondreis.

Huur je auto al vanuit Nederland

Rondreis IJsland huurautoIJsland kent tal van bedrijven die auto’s verhuren. De prijzen en kwaliteit van de verhuurde auto’s kan aanzienlijk verschillen tussen aanbieders. Doorgaans zijn de goedkopere auto’s (in het hoogseizoen althans) al snel uitverkocht. Voorkom dus dat de door jou gewenste auto niet meer beschikbaar is door op tijd een auto te boeken. Bij vrijwel alle autoverhuurbedrijven kan je online al maanden voor aankomst een auto huren. Vaak wordt zelfs een korting gegeven aan vroege boekers.

Een auto een week huren levert korting op

Bij vrijwel alle autoverhuurders is de dagprijs voor het huren van een auto aanzienlijk lager wanneer je de auto voor een week (of langer) huurt. De korting kan zo hoog zijn dat het huren van een auto voor zeven dagen even duur is als een autohuur voor vijf dagen.

Rondreis IJsland huurautoAutoverhuurders pikken je gratis op bij het vliegveld

Wanneer je per vliegtuig naar IJsland gaat, dan kom je aan op het vliegveld Keflavíkurflugvöllur (Keflavík International Airport). De meeste autoverhuurbedrijven bieden aan om je op te pikken bij het vliegveld, zodat je geen (dure) taxi naar Reykjavik hoeft te vinden.

Auto huren is voor groepen goedkoper dan busreizen

Als Nederlanders zijn we gewend dat het openbaar vervoer goedkoper is dan reizen per auto, zeker bij een huurauto. Wanneer je met meerdere mensen reist, is het echter vrijwel altijd goedkoper om een rondreis door IJsland te maken met een huurauto dan om voor iedereen buskaartjes te kopen.

Boek direct een fantastische rondreis via:

Neem die extra verzekering

Rondreis IJsland huurautoDe wegen zijn in IJsland doorgaans uitstekend onderhouden, maar er zijn ook hier en daar zandweggetjes die naar prachtige stukjes natuur leiden. Deze zandweggetjes kennen vaak bijvoorbeeld steentjes die je huurauto kunnen beschadigen. Het is aan te bevelen om geen risico te nemen en eenvoudigweg de extra verzekering tegen deze schade te nemen.

Ook deze verzekering kan worden afgesloten bij het online boeken van een huurauto. Een diefstalverzekering wordt doorgaans ook aangeboden, maar deze verzekering is in een bijzonder veilig land als IJsland minder urgent.

Rijd voorzichtig en pas ook voor dieren

Voor wie het vlakke Nederlandse landschap gewend is, kan het reizen door het heuvel- en bergachtige IJsland even wennen zijn. Bovendien kan je in IJsland zomaar schapen en soms zelfs paarden tegenkomen op een autoweg. Deze beesten leven in het wild maar zijn vrijwel altijd erg tam, zodat ze niet altijd schrikken van langsrijdende auto’s. Rijd dus extra voorzichtig in landelijke gebieden. In met name het noordwesten van IJsland zal je ook op laagvliegende vogels moeten oppassen. Overigens rijdt men in IJsland wel gewoon rechts. Nog een overeenkomst met Nederland is dat er ook hier en daar snelheidscontroles zijn!

Bekijk hier de mooiste rondreizen door IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *