IJsland is een geweldig land om een rondreis te maken. Binnen drie uur ven je vanuit Nederland in dit prachtige land met ongerepte natuur zoals je het nog nooit gezien hebt. Van ruige gletsjers tot felblauwe ijsmeren en van het hippe Reykjavik tot aan het betoverende Noorderlicht. Tijdens een rondreis in IJsland zit je elke dag in een compleet andere omgeving en dit zijn stuk voor stuk plekken om nooit meer te vergeten. In dit artikel wordt meer informatie besproken over het rondreizen door het unieke IJsland in de maand januari.

Ook heb je overigens de mogelijkheid om de mooiste reizen te bekijken bij de reisspecialist. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland in de maand januari.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Rondreizen door IJsland in januari.

Rondreis IJsland januariWe beginnen in het prachtige en hippe Reykjavik. De hoofdstad van IJsland heeft ongeveer 125.00 inwoners en is daarmee één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Het fijne hiervan is, is dat bijna alle bezienswaardigheden en attracties op loopafstand zijn.

In het centrum van deze stad zijn heel veel leuke en gezellige restaurants te vinden. Vooral mensen die van vis houden zijn hier op de juiste plek, want de IJslande keuken is onlosmakelijk verbonden met vis.

De straten in het centrum zien er door de vele gekleurde huizen vrolijk uit en zo ook de hoofdstraat. In deze straat vindt je veel authentieke winkels en vintage winkels. Ook is er door de hele stad veel street art te zien. Verder zijn er in deze stad veel mooie gebouwen en musea te vinden waar je alles kunt leren over de geschiedenis van IJsland.

Het Noorderlicht

Rondreis IJsland januariOm dit bijzondere natuurverschijnsel te zien, kun je het beste naar aan afgelegen gebied gaan, waar weinig lichtbronnen zijn. Door de koude en heldere nachten is de kans in IJsland groot dat je het Noorderlicht ziet.

Regelmatig kun je de meest prachtige kleuren zien in de lucht. Groen, paars, blauw in allerlei vormen en bewegingen een waar spektakel! Vanuit veel plekken kun je een speciale tour nemen zodat je ook dit van je bucket list kun afstrepen. Waar het Noorderlicht nog meer te bewonderen is, is in het unieke Lapland (voor meer informatie: https://rondreislapland.nl/ en https://rondreislapland.com/)

Geisers en watervallen

Door het hele land zijn er heel veel watervallen en geisers te zien. De bekendste geiser heeft de naam Geysir en is eigenlijk de grondlegger van alle geisers, die hun naam te danken hebben aan deze plek. Om de tien minuten spuit het kokende water metershoog de lucht in. In de omgeving van Geysir zijn ook veel natuurlijk warmwaterbronnen te vinden waar je heerlijk met 30 graden in kunt zwemmen terwijl het vriest. Ook watervallen zijn er genoeg.

De krachtigste waterval van Europa is de Dettifos. De waterval is meer dan 100 meter breed en is 44 meter hoog. Het water is hier zo krachtig dat je elkaar niet kunt verstaan als je er naast staat. Naast deze dingen heeft IJsland nog ongelooflijk veel andere dingen te bieden. Het is een land dat je na een rondreis, nooit meer zal vergeten!

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Meer artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *