Rondreis door IJsland per jeep? Wat is er allemaal mogelijk als je met een jeep door IJsland wilt rondreizen? Kom in dit artikel nog veel meer te weten over het maken van een bijzondere rondreis door IJsland met een jeep.
Wie een rondreis door IJsland wil maken, doet dit doorgaans om zoveel mogelijk van IJslands prachtige natuur te zien. De vele natuurattracties zijn aanzienlijk eenvoudiger te bereiken met een auto die is uitgerust om ook over zandweggetjes en ander minder goed begaanbare paadjes te rijden. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over het boeken van een mooie rondreis IJsland met een jeep. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Bekijk hier de jeep rondreizen >>

Meer informatie over de:

Met een jeep rondreizen door IJsland.

Rondreis per jeep door IJslands binnenland

Rondreis IJsland jeepDe bekendste toeristische attracties van IJsland bevinden zich in het zuidwesten of juist het noord(west)en van het eiland. Het binnenland van IJsland kent echter ook adembenemende natuur. Vooral liefhebbers van wandelen en klimmen kunnen hier hun hart ophalen. Terwijl in en rondom de grotere steden van IJsland uitstekende asfaltwegen liggen, zijn de wegen in het IJslandse binnenland soms minder eenvoudig begaanbaar met een standaardauto. Een jeep is dan de perfecte uitkomst. Bovendien kan met een jeep extra bagage worden meegenomen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een tent en andere spullen in te pakken en kamperend een rondreis door IJsland te maken.

Op F-wegen in IJsland is een jeep verplicht

De heftigste bergwegen in de IJslandse Hooglanden worden ‘F-roads’ genoemd. Deze wegen kunnen doorgaans alleen worden bereden met een SUV-achtige auto, zoals een jeep. Autoverhuurders staan het vrijwel nooit toe om met een auto zonder vierwielaandrijving op F-wegen te rijden. Houd hier rekening mee bij het huren van een auto. Overigens zijn veel F-wegen buiten de zomer om veiligheidsredenen gesloten.

Bekijk hier nog meer rondreizen door IJsland met een jeep via:

Kosten jeep huren in IJsland

Rondreis IJsland jeepEen jeep huren voor een rondreis door IJsland kost in het hoogseizoen tussen de € 70 en € 250 per dag, afhankelijk van het type jeep waarvoor je kiest. Buiten de maanden juni, juli en augustus is het huren van een jeep aanzienlijk goedkoper. Autoverhuurders geven dan tientallen procenten korting op de in het hoogseizoen gehanteerde prijzen. (Rondreis IJsland jeep informatie)

Begrenzing is op het aantal kilometers

Sommige verhuurders van jeeps hanteren een maximum aantal kilometers dat met de jeep mag worden gereisd in de huurperiode. Wanneer je dit maximum overschrijdt, dan moet je extra betalen. Zorg dus dat je vooraf controleert of er een dergelijk maximum bestaat voor de door jou gehuurde jeep.

Denk ook vooruit met het tanken

Met een jeep zal je doorgaans de bergen van IJsland in willen trekken. Bedenk dan dat hier niet overal tankstations te vinden zijn. Er zijn in delen van IJsland zelfs honderden kilometers lange autowegen te vinden zonder tankstation. Sommige jeeps hebben een GPS-systeem dat ook tankstations weergeeft. Dit maakt het aanzienlijk eenvoudiger om het tanken van je jeep slim in te plannen.

Het weer kan zomer omslaan in IJsland

Houd er rekening mee dat het weer in IJsland verre van stabiel is. Indien je liever niet rijdt wanneer het sneeuwt of hevig regent, dan kan je beter een paar keer per dag het weerbericht controleren. Rijd je toch met slecht weer? Rijd dan extra voorzichtig. Bedenk ook dat een sneeuw- of regenbui soms zomaar weer voorbij is, dus je auto even aan de kant zetten om op beter weer te wachten, is ook een optie.

Lees hier verder >>

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *