Vele verschillende soorten walvissen spotten, wandelen over kilometers lange gletsjers, genieten van het hippe Reykjavik en ontspannen in één van de vele warmwaterbaden. IJsland is een bijzondere bestemming et aan de ene kant ruige natuur en aan de andere kant prachtige en bijzondere flora en fauna. Het vertrekpunt van veel toeristen is het hippe Reykjavik.

Met zijn bijzondere gebouwen en vele barretjes en restaurantjes is dit een erg aangename stad om een paar dagen in te verblijven. In dit artikel lees je meer over het boeken van een mooie rondreis door IJsland in de maand juli van 2019. Ook heb je de mogelijkheid om de mooiste reizen te boeken bij de reisspecialist.

Bekijk hier alle informatie >>

Meer te lezen over de:

In juli 2019 gaan rondreizen door IJsland.

Walvissen en orka’s spotten in juli 2017 in IJsland

Rondreis IJsland juli 2017Vanuit Reykjavik zijn er dagelijks veel excursies die je naar de beste plekken brengen om walvissen te spotten. Doordat er in de wateren rondom IJsland veel voedsel zit, is deze plek erg aantrekkelijk tijdens de reis van de dieren richting warmere wateren. In de maanden maart tot en met november heb je de meeste kans om ze te zien. Tijdens een walvisexcursie heb je de kans dat je bultruggen, vinvissen, zwaardwalvissen, Noorse vinvissen en soms zelfs orka’s! Het is erg bijzonder om zo dicht bij deze reusachtige dieren te komen.

Boek een mooie rondreis door IJsland in juli 2019 via:

Ontspannen met het Noorderlicht in IJsland

Rondreis IJsland juli 2017Door de vele vulkanische activiteit in de bodem van IJsland, zijn er veel warmwaterbronnen ontstaan, waar je heerlijk in kunt ontspannen en zwemmen. De baden bevatten veel natuurlijke mineralen waarvan wordt gezegd dat deze een helende werking hebben. De bekendste plek om dit te doen is de Blue Lagoon. Een reusachtig meer in de buurt van de hoofdstad. Ook het spotten van het Noorderlicht mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan IJsland.

Dit bijzondere natuurfenomeen is vaak te zien tijdens de heldere nachten in IJsland en is erg bijzonder. Het Noorderlicht is overigens ook te bewonderen in andere landen/gebieden, voor meer informatie voor andere landen zijn hieronder enkele websites opgesomd waar je nog meer Noorderlicht informatie terug kan vinden.

  1. www.RondreisNoorwegen.eu
  2. www.RondreisLapland.nl
  3. www.NoorwegenVakantie.net
  4. www.ReisLapland.nl

Prachtige natuurgebieden van IJsland

Er zijn veel mooie en grote natuurgebieden te vinden in IJsland, maar het Snaefellsnes schiereiland is wel erg bijzonder te noemen. Overal zijn erg felle kleuren te zien en kun je lopen over grote, ruige fjorden terwijl je geniet van de meest uiteenlopende natuur. Vanaf de fjorden heb je een adembenemend uitzicht over de kilometerslange kust en ook de 500 meter hoge berg Kirkjufell is een bezoek waard. Deze berg heeft een bijzondere, symmetrische vorm en op de berg zijn heel veel mooie watervallen te vinden.

De berg ligt niet ver van de stad Ólafsvík, een oud mooi en authentiek vissersdorp uit de zeventiende eeuw. In deze stad kun je echt de cultuur en historie van IJsland proeven en zien. Ook vanuit dit dorps worden er veel walvisexcursies aangeboden. Het schiereiland is te bereiken vanuit Reykjavik en de reist duurt met de bus ongeveer 2,5 uur maar is zeker de moeite waard!

Bekijk hier de reis >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *