Heb jij altijd eens een keer het Noorderlicht willen zien? Of walvissen en orka’s spotten? Of wil je gewoon even weg voor een geweldige city trip? In IJsland kan dit allemaal. Het ene moment geniet je van een heerlijke koffie in het hippe Reykjavik en een dag later reis je af naar een afgelegen plek om ‘s nachts het prachtige Noorderlicht te zien. IJsland is perfect voor een combinatie van avontuur, gezelligheid en natuur. Dit zijn de dingen die je absoluut niet mag missen! In dit artikel lees je nog meer over het maken van een rondreis IJsland in juni 2019, wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland!

Bekijk hier de reizen voor juni 2019 >>

Meer informatie over de:

Rondreizen door IJsland in juni 2019.

  • De Gouden driehoek

Rondreis IJsland juni 2017Binnen één dag reizen bevinden zich enkele populaire attracties van IJsland ide zeker de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Zo kun je naar de beroemde geisers Strokkur en Geysir. De laatstgenoemde geiser heeft er voor gezorgd dat deze spuitende natuurwonderen hun naam hebben gekregen. Het woord Geysir is afgeleid van het IJslandse woord voor spuiten. Sommige geisers kunnen wel 100 meter hoog spuiten. Ook de Gullfoss waterval ligt in deze Gouden Driehoek.

De waterval behoort tot de mooiste van het hele land en is 32 meter hoog. Door het vele geweld hangt er altijd een nevel rond de waterval en als de zon hier op schijnt komen de meest prachtige kleuren tevoorschijn.

  • Indrukwekkende walvissen spotten

Een hele populaire attractie in IJsland is het spotten van walvissen. Soms kun je ze al vanaf het land zien, maar als je ze echt goed wilt zien, is het het mooiste om een boottocht te boeken. Binnen een aantal uur nemen ze je mee naar de mooiste plekken om walvissen te zien. In de wateren rondom IJsland vindt e bultruggen, vinvissen, dolfijnen, zwaardwalvissen en als je geluk hebt, kun je zelfs orka;s tegenkomen. Naast de walvissen, kom je onderweg ook veel bijzondere vogels tegen!

  • Reykjavik, een heerlijke stad

Rondreis IJsland juni 2017De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is geen grote stad, maar heeft daardoor juist extra veel charme omdat alles op loopafstand is en dus snel is te bereiken. In het oude centrum, vind je veel hippe en leuk barretjes, restaurants en winkels waar je jezelf urenlang kunt vermaken en kunt genieten van de lokale specialiteiten. Trekpleisters in Reykjavik zijn bijvoorbeeld diverse musea, en de prachtige en bijzondere Hallgrimskirkja kerk die een kerkorgel heeft van maar liefst 5275 pijpen.

Ook de beroemde thermale baden Laugarsdalslaug en Blue Lagoon liggen in Reykjavik. Het s hier heerlijk vertoeven in de baden met warm water en baden met vele andere ingrediënten die volgens de legende, een helende werking hebben. In deze baden kom je weer helemaal tot rust en kun je uitrusten van alle andere actie die het prachtige IJsland te bieden heeft.

Bekijk hier meer over IJsland rondreizen in juni 2019 >>

Wanneer je ervoor gekozen hebt om in de maand juni van 2019 naar IJsland te gaan dan zijn er enkele reisaanbieders waar je een mooie rondreis of vakantie kunt boeken. Zo kan je bijvoorbeeld bij VakantieXperts goed terecht, maar ook bij TUI en Kras. Deze drie organisaties bieden tal van rondreizen en vakanties aan. Vergelijk de reizen goed met elkaar en kies de mooiste reis uit!

Boek een mooie rondreis door IJsland in juni 2019 via:

Heb je een tip voor deze pagina? Dan kan je hieronder een berichtje achterlaten. Na controle zal jouw informatie toegevoegd worden aan deze pagina. Alvast bedankt en veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *