Rondreis door IJsland in juni maken? Is juni een goede maand om te gaan en wat is er allemaal mogelijk bij de reisorganisaties?
In juni zijn de dagen het langst in IJsland, zodat een rondreis over dit eiland in deze maand gegarandeerd een heel bijzondere belevenis is. Zo duurt een dag in het midden van juni wel meer dan éénentwintig uur, met zonsopkomst vlak voor drie uur ’s nachts en zonsondergang kort na middernacht. Zulke langen dagen maken het mogelijk om op creatieve wijze een rondreis door IJsland te plannen in juni. Door overigens op één van de blauwe links te klikken kom je meer te weten over de mooiste rondreizen door IJsland in de maand juni, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken.

Bekijk hier de reis >>

Meer informatie over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ciRAXPKRVVI)

Rondreizen door IJsland in juni.

Bezoek bezienswaardigheden in de avond of nacht in IJsland

Rondreis IJsland juniDoordat de zon pas laat ondergaat en enkele uren later weer opkomt, is het in juni in IJsland mogelijk om de bezienswaardigheden in de avond of zelfs in de nacht te bezoeken. Op deze manier voorkom je dat je omringd wordt door andere toeristen en kan je echt in alle rust genieten van al het IJslandse natuurschoon.

Dankzij het zonlicht, kan je de nacht ook gebruiken om veilig te reizen over de stille maar goed zichtbare autowegen van IJsland. Wil je bij je rondreis door IJsland in juni een normaal dag- en nachtritme aanhouden? Dan is het geen slecht idee om een slaapmasker mee te nemen zodat je niet gehinderd wordt door zonnestralen wanneer je slaap probeert te vatten.

Draag meerdere lagen kleding

In juni is het overdag doorgaans meer dan tien graden Celsius warm, maar de nadruk ligt hierbij op doorgaans. Het weer in IJsland is namelijk ongekend wisselvallig, zodat je het ene moment de warme zon op je huid kan voelen en het volgende moment naar een trui op zoek bent tegen de plotselinge kou. Er is bij het kiezen van passende kleding maar één manier om hiermee om te gaan: draag meerdere kledingslagen. Bij je rondreis door IJsland in juni zal je zien dat de lokale inwoners ook veelal op pad zijn met meerdere shirts om hun lijf of een trui in een rugtas. Vergeet ook niet om je paraplu steeds mee te nemen. Het onweert weliswaar zelden in IJsland, maar regen- en sneeuwbuien zijn beslist geen zeldzaamheid op dit bijzondere eiland.

Boek een mooie rondreis door IJsland in juni via:

Verblijf in juni buiten Reykjavik

Rondreis IJsland juniJuist in de zomermaand juni ziet de IJslandse natuur er prachtig uit. Weliswaar heeft Reykjavik veel te bieden op het gebied van cultuur, maar wat IJsland écht bijzonder maakt is juist de wonderschone natuur. Idealiter, boek je dus voor je rondreis door IJsland in juni een overnachtingsplek buiten Reykjavik, zodat je al direct bij het opstaan bent omgeven door het IJslandse natuurschoon. Hierbij kan je kiezen uit onder meer gasthuizen, boerderijen of campings, maar ook vakantiehuisjes of landelijk gelegen hotels zijn een overnachtingsplek om te overwegen voor wie meer luxe wenst.

Verwacht paarden in het wild te zien

IJsland kent een eigen, uniek paardenras: de IJslander. Jonge IJslanders worden in de zomermaanden vrijgelaten in de natuur zodat zij kunnen wennen aan de verschillende IJslandse ondergronden. Wanneer je in juni in de IJslandse natuur rondreist, te voet of per auto, dan is de kans dus groot dat je onderweg één of meerdere IJslandse paarden ontmoet.

Rondreis IJsland juni 2019

Een mooie reis boeken naar het unieke IJsland in de maand juni 2019 bijvoorbeeld dan kan je op één van de links klikken om naar de reisspecialist te gaan en de mooiste rondreizen te bekijken. Wil je wat vragen? Vul dan hieronder het formulier in.

Bekijk hier de reis voor de maand juni >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media. Wij wensen je alvast heel veel plezier met het uitzoeken van een unieke reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *