Een rondreis door IJsland op zich is al avontuurlijk, het wordt nog avontuurlijker wanneer je besluit om te gaan kamperen in IJsland. IJsland is het land van spectaculaire landschappen, adembenemende uitzichten en van veel geisers. Het is het land waar je helemaal tot rust kunt komen en waar je optimaal kunt genieten. Daarom is het als vakantieland ook erg populair. Door een rondreis te maken kan je veel van het land zien en het maximale uit je reis halen. Hou je van kamperen? Daar heb je in IJsland volop de mogelijkheid voor. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over een rondreis IJsland kamperen, ook heb je de mogelijkheid om de mooiste reizen te bekijken bij de reisspecialist(en). Heel veel reisplezier toegewenst.

Bekijk de informatie >>

Lees hier verder over de:

Kamperen & rondreizen door IJsland.

Kamperen in IJsland

Rondreis IJsland kamperenIn IJsland zijn ruim 100 geregistreerde campings waardoor het kamperen vergemakkelijkt wordt. In het land zelf staan ze aangegeven met het woord ‘Tjaldsvaedi’. Deze campings zijn over het algemeen open tussen juni en midden september. Een voordeel van kamperen is dat het goedkoper is dan verblijven in hotels. Voor maximaal €10,- per nacht kan je een tent opzetten op een camping.

Wanneer je gaat kamperen in IJsland, moet je vooral niet rekenen op veel luxe. De meeste campings bestaan uit een groot veld waar ruimte is voor je tent, meestal hebben de campings geen warm water, geen stroom en geen douchegelegenheid. Hierdoor krijg je als kampeerder wel het echte kampeergevoel. In IJsland zijn wel veel zwembaden en warmwaterbronnen waar je kan baden. Het kan dan ook slim zijn om van te voren te kijken of deze in de buurt van de Rondreis IJsland kamperencamping zijn waar je wilt overnachten.

Campings in IJsland zijn vaak wel voorzien van Wi-Fi waar je als bezoeker gebruik van kunt maken. Daarnaast bieden campings vaak mogelijkheden om de omgeving te gaan verkennen. En zeg nu zelf, het is toch heerlijk wakker worden ‘s ochtends in je tent met een uitzicht op schitterende bergen of geisers?

Als kampeerder kan je online verschillende aanbiedingen vinden voor IJsland. Denk aan de Camping Card waarmee je gratis toegang hebt bij 50 campings. Het is absoluut de moeite waard om je hier verder over te oriënteren. Er zijn speciale brochures verkrijgbaar over kamperen in IJsland en ook is er online veel te vinden.

Boek een mooie rondreis door IJsland via:

Bijzonderheden in IJsland

Er zijn een aantal plaatsen in IJsland die echt de moeite waard zijn om te bezichtigen:

  • De hoofdstad Reykjavik; of je nu een echte cultuursnuiver bent of dat je iemand bent die graag met de bevolking kennis maakt, in de hoofdstad valt van alles te beleven. Veel Rondreis IJsland kamperenmusea, bijzondere kerken en andere trekpleisters! (Rondreis IJsland kamperen tip)
  • Geisers; IJsland kent veel bijzondere geisers. Sommige actief, sommige al niet meer. Heel bijzonder om een geiser te zien spuiten!
  • Parken; in IJsland vind je verschillende (zeer grote) parken. In deze parken vind je archeologische bezienswaardigheden, ruige landschappen en verschillende gletsjers en bergen. Deze parken zijn dan ook heel bijzonder om doorheen te trekken.
  • Al kamperend door IJsland heen trekken gaat ongetwijfeld bijzondere herinneringen opleveren. Of je nu alleen, met je vrienden, met familie of met een groep onbekenden gaat!
  • Het Noorderlicht bewonderen, een uniek verschijnsel dat zich afspeelt in de lucht. Een mooie kleur levert het op! (Lees meer over het Noorderlicht op: https://rondreislapland.nl/rondreis-lapland-noorderlicht/

Veel reisplezier!

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we dit artikel dat te maken heeft met rondreizen door IJsland en het kamperen, nog beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *