Hoeveel kilometer is een rondreis door IJsland lang?
IJsland is iets meer dan honderdduizend vierkante meter groot, waarmee het eiland bijna drie keer de omvang van Nederland kent. Een complete rondreis door IJsland vereist dat alle uithoeken van het land worden bezocht, aangezien de bezienswaardigheden breed zijn uitgesmeerd over dit bijzondere eiland. Realistisch gezien, wordt dan minstens 1.500 kilometer gereisd, maar een lager kilometeraantal is uiteraard ook mogelijk bij een kleinere rondreis door IJsland. Op deze pagina kom je meer te weten over het thema: rondreis IJsland en  kilometer.

Bekijk hier de informatie >>

Lees hier verder over de:

Rondreis IJsland kilometer.

Rondreis door IJsland via de Rondweg: 1.300 kilometer

Rondreis IJsland kilometerWie na aankomst in Keflavik, het internationale vliegveld van IJsland, doorreist naar Reykjavik kan vanuit de IJslandse hoofdstad aan zijn rondreis door het eiland beginnen. Voor een complete rondreis door IJsland is het aan te raden om de belangrijkste hoofdweg van IJsland te volgen, de zogeheten Þjóðvegur 1 (Nationale weg 1, ook wel Rondweg genoemd). Deze weg gaat in een cirkel rond IJsland en verbindt zo alle grote IJslandse steden met elkaar. In totaal is deze weg iets meer dan 1.300 kilometer lang.

Alleen het uiterste noordwesten, waar zich bijvoorbeeld de beroemde klif Látrabjarg bevindt, is niet met de Rondweg verbonden. Om deze klif te bereiken, zal de Þjóðvegur 60 (Nationale Weg 60) gevolgd moeten worden. Wanneer ook dergelijke tripjes worden ondernomen, dan wordt al snel meer dan 1.500 kilometer gereisd bij een complete rondreis door IJsland.

Boek een mooie rondreis door IJsland via:

Rondreis door IJsland vanuit Reykjavik: hoeveel kilometer?

Rondreis IJsland kilometerVoor een kleinere rondreis door IJsland is het gebruikelijk om Reykjavik als uitvalsbasis te kiezen. Vanuit IJslands hoofdstad kunnen Selfoff (ten noorden van Reykjavik) en Borgarnes (ten zuidoosten van Reykjavik) binnen het uur worden bereikt. Andere steden vereisen echter aanzienlijk meer reistijd, tot aan bijna acht uur voor Egilsstaðir.

Hieronder wordt een overzicht gegeven van het aantal kilometer tussen Reykjavik en de zes andere belangrijkste plaatsen langs de Rondweg. Ook is aangegeven hoe lang je er ongeveer over zal doen om de betreffende afstand per auto af te leggen. Hierbij hoef je voor files niet te vrezen, aangezien de meeste wegen juist zeer leeg zijn, maar bij moeilijke weersomstandigheden kan de reisduur wel wat groter zijn.

Van de hoofdstad naar:

  • Selfoss: 50 kilometer, ongeveer 45 minuten;
  • Borgarnes: 70 kilometer, ongeveer 1 uur;
  • Blönduós: 240 kilometer, bijna 3 uur;
  • Akureyri: 380 kilometer, ongeveer 4 uur en 30 minuten;
  • Höfn: 450 kilometer, ongeveer 5 uur en 30 minuten;
  • Egilsstaðir: 645 kilometer, ongeveer 7 uur en 45 minuten.

Hoeveel kilometer is de Gouden Cirkel?

De Gouden Cirkel (in het IJslands ‘Gullni hringurinn’ genoemd) is één van de populairste toeristenroutes door IJsland. De route voert onder meer langs het op de Nationale park Þingvellir dat sinds 2004 Werelderfgoed is, maar ook langs het dal Haukadalur waar zich veel bijzondere geisers bevinden en langs de waterval Gullfoss. Wanneer de gehele route wordt afgelegd, dan wordt ongeveer 300 kilometer gelopen. Er zijn echter ook kortere variaties op de route waarbij slechtst enkele van de bezienswaardigheden worden bezocht.

Lees hier verder >>

Meer onderwerpen:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Deel dit artikel op social media, zo kunnen we het artikel beter gaan maken. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *