Een rondreis door IJsland met een kind.
IJsland is de perfecte bestemming voor een vakantie met een kind. Een rondreis door IJsland met een kind kan voeren langs bijzondere natuur, cultuur of dieren. Het eiland heeft veel meer te bieden dan adembenemende wandelroutes alleen, zodat ook een kind zich hier geen seconde verveelt. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het rondreizen door IJsland met een kind. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over de:

Met een kind rondreizen door IJsland.

Reykjavik als uitvalsbasis

Rondreis IJsland kindEen rondreis met een kind is soms wat moeilijker dan met alleen volwassenen. Zo zullen kinderen niet graag van hotel naar hotel willen hoppen, maar blijven zij liever op één plek. Dit voorkomt ook veel in- en uitpakgedoe met de kinderen. De IJslandse hoofdstad Reykjavik is dé ideale uitvalsbasis voor een rondreis door IJsland met een kind.

Met de kinderen naar de zee

Reykjavik ligt in het zuidwesten van IJsland. Vanuit Reykjavik kan eenvoudig de zee worden bereikt. Veel toeristen proberen hier walvissen (of dolfijnen) in het wild te spotten door aan speciaal hiervoor georganiseerde tours deel te nemen. Dit is een activiteit die ook voor kinderen erg leuk is. Voor kinderen tot zes jaar zijn deze walvistours zelfs gratis. Vergeet niet om je kind Rondreis IJsland kindwarm aan te kleden, het kan namelijk vrij koud worden op zee (zelfs in de zomermaanden).

Zwemmen in warmwaterbronnen

Vergeet bij een vakantie naar IJsland nooit om zwemspullen voor het gehele gezin in te pakken, zelfs wanneer je in de winter door IJsland reist. De beroemde heetwaterbron Blue Lagoon is eenvoudig vanuit Reykjavik te bereiken. Vergeet niet om hier op tijd een reservering te plaatsen, want vooral in het hoogseizoen is deze bron een echte toeristenstrekpleister. Voor de allerjongste kinderen is deze heetwaterbron misschien wat minder geschikt, aangezien het water soms snel van temperatuur verandert en de bron weliswaar niet diep is maar toch een niet zichtbare bodem kent door het diepblauwe water. Voor de allerjongsten is een reis naar Nauthólsvík een beter idee. Dit is een stukje zee dat door aardwarmte wordt opgewarmd.

Boek een mooie rondreis door IJsland via:

Wandelen over de berg Esja

Rondreis IJsland kindVoor kinderen van schoolgaande leeftijd is een wandeltocht over de berg Esja een waar avontuur. Het uitzicht bovenaan deze berg is adembenemend en de top kan ook bij een rustig wandeltempo binnen een halve dag worden bereikt. Voor de jongste kinderen is deze wandeltrip wellicht nog iets te inspannend. Een picknick op het eiland Viðey is voor hen een leukere manier om de IJslandse natuur te verkennen. Vanaf dit eiland kan je eveneens genieten van prachtige uitzichten over het IJslandse natuurschoon.

Paardrijden met de kinderen

Nabij Reykjavik zijn verschillende plaatsen waar je een paard kan huren om een mooie tocht door de IJslandse natuur te maken. Door de paardenverhuurders te laten weten hoeveel ervaring jij (en je kinderen) hebben met het paardrijden, kunnen zij hier rekening mee houden. Voor kinderen zijn de kleine IJslandse paarden perfect geschikt. Wanneer de kinderen het berijden van een paard nog te eng vinden, kan je ook een paardenboerderij met hen bezoeken. IJslandse paarden zien er, mede voor hun geringe grootte, bijzonder schattig uit, zodat je kinderen zich hier prima zullen vermaken. Tip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net voor meer leuke weetjes over IJsland reizen.

Bekijk hier alles over rondreizen door IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *