Wat zijn de kosten voor een rondreis door IJsland?
IJsland is qua natuur een uitzonderlijk land dat onvergelijkbaar is met welk ander Westers land dan ook. Het prijsniveau daarentegen is prima vergelijkbaar met dat van West-Europese landen zoals Nederland. De totale kosten voor een rondreis door IJsland bedragen veelal tussen de tachtig euro per dag voor een budgetvakantie en ongeveer vierhonderd euro per dag voor een luxe vakantie. De typische toerist besteedt voor een rondreis door IJsland tussen de honderdvijftig en de tweehonderd euro per dag. Op deze pagina kom je meer te weten over de rondreis IJsland en de kosten. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier alle kosten >>

Meer informatie over de:

De kosten van een rondreis door IJsland.

 • De kosten van een accommodatie

Rondreis IJsland kostenEen groot deel van het vakantiebudget voor een rondreis door IJsland gaat op aan een overnachtingsplek. Volgens de Engelstalige website Lonely Planet, die haar informatie krijgt van toeristen uit IJsland, zijn dit de typische kosten (in het hoogseizoen) voor een overnachting tijdens een rondreis door IJsland:

 • Camping: 1.200 – 1.800 IJslandse kronen (10 – 15 euro);
 • Gedeelde slaapkamer in hostel: 4.500 – 7.000 IJslandse kronen (35 – 55 euro);
 • Eenpersoonskamer in gasthuis: 18.000 – 28.000 IJslandse kronen (145 – 225 euro);
 • Tweepersoonskamer in luxe hotel: 30.000 – 40.000 IJslandse kronen (240 – 320 euro).

De website Budget Your Trip, die zich eveneens baseert op door toeristen in IJsland verstrekte informatie, kent de gemiddelde persoon die een rondreis maakt door IJsland kosten voor het overnachten ter grootte van ongeveer 80 euro.

 • Rondreis IJsland kostenEten en drinken in IJsland

Volgens Lonely Planet, kan je bij je rondreis door IJsland ongeveer de volgende kosten verwachten wanneer je gaat uiteten:

 • Ontbijt in hostel: 1.800 – 2.000 IJslandse kronen (ongeveer 14 euro);
 • Budget lunch: 1.500 – 2.200 IJslandse kronen (ongeveer 15 euro);
 • Maaltijd in gemiddeld café: 2.500 – 3.500 IJslandse kronen (ongeveer 25 euro);
 • Hoofdgerecht in luxe restaurant: 4.000 – 7.000 IJslandse kronen (ongeveer 45 euro).

Uiteraard zijn de kosten voor eten en drinken tijdens een rondreis door IJsland aanzienlijk lager wanneer je niet dagelijks gaat uiteten. Volgens de website Budget Your Trip, geeft de gemiddelde toerist in IJsland ongeveer tien euro uit per dag aan eten.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=CCrnJx6yWds)

Bekijk de kosten voor een rondreis door IJsland via:

Het transport in IJsland

 • Transport in IJsland

Voor transport tijdens je rondreis door IJsland kan je kiezen uit het huren van een auto of het kopen van buskaartjes. De prijzen hiervoor bedragen volgens Lonely Planet:

 • Buskaartje van Reykjavik naar Akureyri: 8.800 – 9.300 IJslandse kronen (70 – 75 euro);
 • Huur van kleine auto (per dag): vanaf 10.000 IJslandse kronen (80 euro);
 • Rondreis IJsland kostenHuur van auto met vierwielaandrijving (per dag): 20.000 IJslandse kronen (160 euro).

Uiteraard zijn deze kosten lager wanneer je een auto met meerdere mensen huurt. Gemiddeld, geeft een toerist die een rondreis maakt door IJsland ongeveer 30 euro per dag uit aan transport, volgens de website Budget Your Trip.

 • Overige uitgaven

Het bezoeken van de IJslandse natuurattracties is vrijwel altijd gratis. Musea of andere bezienswaardigheden kunnen wel entreegeld vragen, maar deze prijzen zijn relatief laag vergeleken met de kosten van het eten en drinken, overnachten en reizen.  (Rondreis IJsland kosten)

De kosten van een vakantie.

De kosten van een IJsland vakantie is dus sterk afhankelijk van wat je precies van plan bent te gaan doen. Klik op één van de links om de kosten van een mooie vakantie in IJsland te boeken.

Bekijk hier de vakanties >>

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar IJsland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *