Lees hier verder over de rondreizen in IJsland ->

Rondreis IJsland low budget

Tips voor een absolute low budget rondreis door IJsland.
Rondreis IJsland low budgetIJsland behoort volgens het IMF tot de twintig landen ter wereld met het hoogste BBP per capita. De prijzen zijn in IJsland dan ook relatief hoog. Desondanks, is het prima mogelijk om een low budget rondreis in IJsland te maken. Met een paar handige tips zijn al vele honderden euro’s te besparen. Kom op deze pagina ook meer te weten over het boeken van een rondreis IJsland low budget, tevens kan je alle mooie reizen bekijken die er aangeboden worden door de reisspecialisten. Heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis!

Bekijk hier de low budget rondreizen door IJsland >>

Rondreis IJsland low budget, enkele tips

  • Kamperen met een tent.

Verblijfkosten nemen vaak een groot deel van je vakantiebudget in. Een low budget rondreis in IJsland vraagt dus om een creatieve slaapplek. De goedkoopste manier om de nacht door te brengen is in een tent. Hierbij geldt dat, tenzij anders aangegeven, overal in IJsland voor één nacht een tent mag worden opgezet (met uitzondering van beschermde natuurgebieden). Uiteraard kan je ook kiezen voor een camping. In dit geval is € 12 een normale prijs voor één nacht. (Rondreis IJsland low budget)

  • Goedkoop verblijven in hostels.

Rondreis IJsland low budgetWie liever slaapt met een dak boven zijn hoofd, kan voor een low budget rondreis door IJsland ook kiezen voor hostels. De prijs voor één nacht begint bij ongeveer € 20, al is € 30 doorgaans een realistische prijs voor de meeste hostels. Deze prijs kan je echter omlaag brengen door je eigen slaapzak mee te nemen waarin je kan slapen. Sommige hostels staan dit toe. Bovendien kan je lid worden van de Hostelling International Group. Dit kost 3.000 IJslandse kronen en hiermee krijg je 700 IJslandse kronen korting per overnachting in één van de meer dan dertig hostels die tot deze groep behoren. Deze hostels zijn evenwel niet de goedkoopste hostels in IJsland; via bijvoorbeeld Booking.com of Hostelworld.com kunnen goedkopere slaapplekken worden gevonden.

  • Couchsurfing.

Helemaal op verblijfkosten besparen, kan door Couchsurfing.com te gebruiken. Couchsurfing is vooral populair in Reykjavik waar lokale inwoners een kamer beschikbaar stellen aan toeristen. Houd er wel rekening mee dat je in dit geval geen ‘boeking’ hebt zoals bij een hostel, dus je gastheer of -vrouw kan van gedachten veranderen in welk geval je een andere overnachtingsplek moet zoeken. (Rondreis IJsland low budget)

Bekijk hier de low budget rondreizen door IJsland bij:

  • Bespaar op eten en drinken.

Rondreis IJsland low budgetOp vakantie is de verleiding al snel groot om elke dag uit eten te gaan, maar dit is in IJsland vrij duur. Door zelf te koken, wat in hostels doorgaans eenvoudig mogelijk is, kan een grote som geld worden bespaard. Nog meer geld bespaar je door geen of weinig alcoholische drankjes te nuttigen (deze worden namelijk zwaar belast in IJsland) en door bijvoorbeeld een eigen waterfles mee te nemen die je kan bijvullen met kraanwater.

  • Bespaar op transport.

Voor een low budget rondreis in IJsland kan ook op transportkosten worden bespaard. IJsland kent een uitgebreid netwerk aan bussen waarmee gereisd kan worden binnen en tussen steden, maar de prijzen hiervoor zijn vergelijkbaar met die voor het openbaar vervoer in Nederland. Een veelal goedkopere manier om te reizen is door gebruik te maken van Samferda.net. Dit is de IJslandse variant van BlaBlaCar, waar mensen aanbieden om hun auto met anderen te delen. Hier staat dan uiteraard wel een kleine (benzine)vergoeding tegenover.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net om alle informatie in te winnen over het boeken van een mooie vakantie in IJsland, wellicht ook low budget vakanties.

Bekijk hier meer over low budget reizen door IJsland >>

Rondreis IJsland low budget
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *