Van plan om in de maand maart een mooie rondreis door het unieke IJsland te maken?
De maand maart is echt een geweldige tijd om IJsland te bezoeken. De dagen worden langer, maar je geniet nog steeds van het Noorderlicht. Plus er zijn veel festiviteiten in Reykjavik en elders. In maart, is de hoeveelheid daglicht terug ‘normaal’ met op 1 maart 10 uur daglicht en tegen het einde van maart tot 13 uur. De maand maart wordt gekenmerkt door een geleidelijke verhoging van de temperatuur die schommelt rond het vriespunt. Het leven in deze breedtegraad betekent omgaan met koude temperaturen en met neerslag. Laagjeskledij en een paar goede waterdichte schoenen, zodat je volop kunt genieten van wat het weer in IJsland naar je gooit. Op deze pagina kom je trouwens nog veel meer te weten over een rondreis IJsland in maart, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis door IJsland te boeken in de maand maart bij een reisspecialist.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland in maart >>

Lees hier verder over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=LNhYkyDdTw0)

Een rondreis maken door IJsland in maart.

  • Jaarlijkse evenementen en festivals in IJsland.

In maart verdienen deze feesten de aandacht:

  • Rondreis IJsland maartFood and Fun: Een food festival waar de wereldberoemde chef-koks nemen. Restaurants in Reykjavík concurreren en komen voor de dag met het beste voedsel met alleen IJslandse ingrediënten.
  • Reykjavík Folk Festival: Een klein en intiem muziekfestival gericht op de lokale volksmuziek.
  • Reykjavík Blues Festival: De jonge lokale kunstenaars en legenden van beide kanten van de Atlantische Oceaan komen samen jammen voor het plezier.

Boek een mooie rondreis door IJsland in maart bij:

Rondreis IJsland maartTo do’s in maart in IJsland:

  • IJsgrot tochten.

De meeste tochten lopen zoals gewoonlijk tijdens de wintermaanden, zodat de keuze overvoedig is. Maart is de laatste maand voor ijsgrot tochten, daarna gaan de meeste dicht!Met meer daglicht, combineert men dit bezoek me de Golden Circle.

  • De gouden cirkel in IJsland.

Dit is een populair dagje uit voor bezoekers van IJsland. De 300 km route omvat vele prachtige bezienswaardigheden zoals het Þingvellir national park, de geisers in de Haukadalur-vallei en de Gullfoss waterval.

  • Zwemmen en duiken in IJsland.

IJsland is gespot door honderden vulkanische heetwaterbronnen die niet alleen worden gebruikt voor het lokale warm water en geothermische energie, maar ook in veel openbare baden. Voor de iets meer avontuurlijke en actieve toerist, kan je snorkelen langs de Silfra spleet in Þingvellir National Park. (Ja, zelfs in de winter!) Deze kloof tussen de Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen heeft een Rondreis IJsland maartaantal van de zuiverste wateren in de wereld.

IJsland maart 2019, enkele weetjes

  • Weetjes in maart.

Vergeet alles wat je denkt als je het woord “IJsland.” Het is niet waanzinnig koud! Terwijl sneeuw bijna elke plek van het land in de winter bedekt, is het niet kouder dan andere populaire winter bestemmingen over de hele wereld. Doe daar in maart nog een zonnestraaltje bij en alles komt goed! IJsland kan een relatief duur land zijn om te bezoeken. Om de deuk in uw portemonnee te verminderen, is maart de perfecte tijd voor een bezoek. Het kan meer betaalbaar worden als je tot de helft zal besparen op huisvesting, autoverhuur en soms zelfs rondleidingen. Daarom kan het handig zijn om de prijzen van de mooiste IJsland reizen met elkaar te vergelijken bij de verschillende reisaanbieders.

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Heb jij een ervaring met het rondreizen door IJsland in de maand maart? Deel dit dan met anderen door hieronder het formulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *