IJsland in mei. Wat is er allemaal mogelijk als je in de maand mei naar IJsland wilt reizen? Kom op deze pagina alles te weten over het meemaken van een rondreis door IJsland in de maand mei.
Mei is voor velen de favoriete maand om naar IJsland te reizen. Er is gemiddeld het meeste zon en de regen en wind zijn minder fel dan tijdens de wintermaanden. Een voordeel is dat het ook nog niet het hoogseizoen is, dus zijn er nog niet zoveel toeristen als in de zomer. Tegen het einde maand krijg je wel het gevoel dat het steeds drukker wordt. Wanneer je overigens van plan bent om een mooie rondreis IJsland in de maand mei te boeken dan kan je op één van de links klikken om het actuele reisaanbod te bekijken en zo ook voor de maand mei.

Bekijk hier de rondreizen door IJsland in mei >>

Lees hier verder over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Ypo2jMI8yh0)

Rondreizen door IJsland in mei.

Beter weer en minder toeristen in IJsland.
Rondreis IJsland meiIn mei kun je nog steeds genieten van ongelooflijke mooie en lange zonsondergangen. Je kunt ook profiteren van het hoger aantal uren daglicht om een langere uitstap te maken. Het enige nadeel aan het reizen in mei, is het feit dat de flora nog niet echt wakker geworden is en het er op sommige plaatsen een beetje saai kan uitzien. Het duurt eerder tot het einde van de maand of begin juni vooraleer de weelderige decors verschijnen die je in de meeste toeristische brochures kunt zien.

Als je buiten de zuidwestelijke hoek van IJsland reist, naar het noorden of de Westfjorden zal de lente nog wat langer uitblijven. Een ding dat we zeker in gedachten moeten houden als we in mei naar IJsland gaan is, hoewel het weer geleidelijk aan beter wordt, het nog steeds een beetje frisjes kan voelen. Zorg dus zeker voor aangepaste

kledij. Vanaf medio mei worden wel al de hoogseizoen prijzen aangerekend en wordt het moeilijker om een gepaste accommodatie te vinden, vooral langs de zuidkust.

Festivals en langere uitstappen in IJsland.

In de maand mei zijn er ook een aantal evenementen en festivals die de moeite waard zijn zoals:

 • Raflost: Festival van elektronische kunst en media
 • Reykjavik Art Festival: Een grote tweejaarlijkse feest dat verbazingwekkende internationale
  Rondreis IJsland mei
  Rondreis IJsland mei

  kunstenaar aantrekt en gasten van over de hele wereld

Enkele uitstappen die je in mei zeker zou moeten doen in IJsland.

De lange dagen en het beter weer in mei maken het haalbaar om langere dagtochten te plannen. Zo kun je naar de Jökulsárlón reizen in een dag of een tour maken rond het schiereiland Snæfellsnes Vanaf mei kun je vanuit Reykjavik ook deelnemen aan de verbazingwekkende “Inside the Volcano” tour.

Boek een mooie rondreis door IJsland in de maand mei via:

IJsland mei weer

Enkele feiten over het weer in mei

 • Gemiddelde temperatuur: 6,49 ° C
 • Gemiddelde minimumtemperatuur -2.2 °C
 • Rondreis IJsland mei
  Rondreis IJsland mei

  Gemiddelde maximumtemperatuur 14.56 °C

 • De lengte van de dag op 1 mei: 16 uur en 21 minuten
 • Gemiddelde aantal uren zonlicht: 198.53 uren

Elke maand heeft haar specifieke kenmerken en mogelijkheden voor een bezoek aan IJsland. Het is een kwestie om te bepalen waarvan je het meeste houdt, sneeuw en kou of toch maar liever een deugddoend. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door IJsland in de maand mei!

IJsland mei 2019

Wanneer je ervoor gekozen hebt om in de maand mei van 2019 naar IJsland te gaan dan zijn er vele websites waar je informatie kunt inwinnen. Tevens zijn er enkele partijen die erg mooie reizen aanbieden. Het kan verstandig zijn om de reizen met elkaar te vergelijken, zo verschillen de prijzen namelijk ook van elkaar en zijn de excursies wellicht ook verschillend. Hierna volgt een website waar je meer informatie kan inwinnen over het boeken van een vakantie in IJsland. Wanneer je de reizen wilt bekijken kan je op één van de links klikken die op deze pagina staan. Succes met het vinden van een reis naar IJsland in de maand mei!

Linktip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net voor het boeken van een vakantie in IJsland.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland in de maand mei >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel nog beter en informatiever gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *