Rondreis door IJsland op weg van of naar New York.
Bij een vliegreis van of naar New York is het populair om een stop-over te maken in IJsland. Een stop-over houdt in dat de vlucht van of naar New York wordt onderbroken in IJsland, waar je maximaal zeven nachten mag doorbrengen om vervolgens je vluchtreis van of naar New York voort te zetten. Je betaalt in dit geval slechts voor één vlucht, namelijk die van Amsterdam (of een andere Europese stad) naar New York (of vice versa). Een ideale kans dus om op betaalbare wijze zowel de bijzondere natuur in IJsland te bezoeken als de indrukwekkende gebouwen van New York.

Door middel van onderstaande links heb je de mogelijkheid om de reizen te bekijken die er te boeken zijn naar IJsland / New York, je kan ze allemaal naast elkaar houden om te vergelijken.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland en New York >>

Meer informatie over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=qglz1oAd84g)

Rondreis IJsland New York

Stop-over programma van Icelandair

Rondreis IJsland New YorkDe IJslandse vliegmaatschappij Icelandair biedt een stop-over programma aan voor alle vluchten vanuit Europa naar de Verenigde Staten of Canada. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat je niet meer dan zeven nachten in IJsland mag doorbrengen. Een week tijd is evenwel voldoende om met een rondreis door IJsland veel van de natuur op het eiland te zien. Vanuit Keflavik, waar het internationale vliegveld van IJsland zich bevindt, kan je eenvoudig naar Reykjavik rijden. De IJslandse hoofdstad is de ideale uitvalsbasis voor een korte natuur- en cultuurvakantie op het eiland. Uiteraard kan je de stop-over in IJsland zowel maken tijdens je reis van Europa naar New York als bij de terugreis van New-York naar Europa.

Stop-over programma van WOW Air

Rondreis IJsland New YorkWOW air, een andere IJslandse vliegmaatschappij, biedt een vergelijkbaar stop-over programma aan als Icelandair. WOW Air staat bekend als een budgetmaatschappij, zodat de prijs voor een ‘kale’ vlucht van Europa naar New York, met een tussenstop in IJsland, relatief laag is. Bedenk hierbij wel dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor bagage en andere extra’s. Zodoende kan Icelandair in sommige gevallen toch de goedkopere optie zijn. Dit geldt uiteraard alleen wanneer je de goedkoopste klasse van Icelandair kiest (‘Economy Class’).

De hogere klassen van Icelandair (‘Economy comfort’ en ‘Saga Class’) zijn duurder maar hier staat tegenover dat zij onder meer een grotere beenruimte bieden. WOW Air daarentegen kent geen verschillende klassen. De beenruimte is bij WOW Air vergelijkbaar met die bij de Economy Class van Icelandair. Een verschil tussen beide is dat de vliegtuigen van Icelandair zijn uitgerust met WiFi, maar die van WOW Air niet.

Boek een mooie rondreis door IJsland New York bij:

New York naar IJsland

Rondreis door IJsland plannen op weg van of naar New York

Wanneer je een stop-over houdt in IJsland, dan heb je doorgaans maar weinig dagen tot je beschikking voor een rondreis door IJsland. Het is daarom verstandig om je bij je rondreis te richten op de bezienswaardigheden in en nabij Reykjavik. Denk hierbij aan de beroemde heetwaterbron Blue Lagoon, de indrukwekkende geisers Strokkur en Geysir, het gratis toegankelijke Nationale park Þingvellir, de bijzondere vulkaan Kerið en veel ander natuurschoon zoals watervallen. Cultuurliefhebbers kunnen ook één van de vele bijzondere musea in Reykjavik bezoeken, waaronder het Nationaal Museum (Þjóðminjasafnið) over IJslands historie of het Nationaal Museum van Hedendaagse Kunst (Listasafn Reykjavíkur). Liefhebbers van alternatieve musea kunnen ook gaan naar het IJslands Fallusmuseum in Reykjavik.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel nog beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *