Noorderlicht in IJsland. Een ontzettend gave ervaring om het Noorderlicht te zien!
Aurora Borealis, het poollicht of gewoon simpelweg het noorderlicht. Veel mensen denken al snel dat ze voor dit natuurfenomeen in het topje van Noorwegen of Finland moeten zijn. IJsland wordt al snel vergeten terwijl dat eigenlijk ook een perfecte plek is om dit spectaculaire verschijnsel te zien. Op deze pagina kom je meer te weten over een rondreis IJsland Noorderlicht, wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om zo’n mooie reis te boeken dan heb je de mogelijkheid om door te klikken naar de reisspecialisten. Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige Noorderlicht reis naar IJsland!

Indien je direct alle reizen wilt bekijken die er door IJsland te maken zijn dan kan je op één van onderstaande links klikken.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland Noorderlicht >>

Lees hier meer over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=T75IKSXVXlc)

Noorderlicht & rondreizend door IJsland.

  • Wat is het noorderlicht?

Rondreis IJsland NoorderlichtHet is nogal lastig om te begrijpen wat het noorderlicht exact is. Het komt er op neer dat de zon elektrisch geladen deeltjes de ruimte in slingert. Een klein deel van die deeltjes bereikt na een lange reis de aarde en botst dan tegen zuurstofatomen en stikstofmoleculen waardoor er lichtdeeltjes ontstaan. Als de deeltjes genoeg botsen, ontstaat er licht dat wij met ons blote oog kunnen zien. Dit licht is vaak alleen te zien in de buurt van de Noordpool en de Zuidpool omdat de deeltjes daar naar toe worden getrokken door het magnetische veld wat om de aarde heen zit.

IJsland Noorderlicht wanneer

  • Waar en wanneer?

Het noorderlicht kun je dus niet overal ter wereld zien maar alleen in landen als Noorwegen, Zweden, Finland en Canada.

Links om meer informatie in te winnen over de verschillende Noorderlicht reizen:

  1. RondreisNoorwegen.eu / NoorwegenVakantie.net
  2. RondreisZweden.eu
  3. FinlandVakantie.net
  4. RondreisCanada.com

Rondreis IJsland NoorderlichtDe grootste kans om dit natuurverschijnsel in IJsland te spotten heb je in het noorden van het land, vooral in de regio van Myvatn heb je een flinke kans. Hoofdstad Reykjavik en andere dichtbevolkte gebieden kun je beter overslaan. Het noorderlicht is namelijk beter te zien met zo min mogelijk licht uit de omgeving. Ook kun je beter een tripje plannen in de winter want het licht is het beste te zien in de maanden oktober tot maart. Het allerbeste is om op een onbewolkte nacht tussen 22.00 en 03.00 boven op een berg of een vulkaan te staan!

  • Het noorderlicht zien tijdens een rondreis

Als je in de bovengenoemde maanden een rondreis door IJsland maakt, is de kans groot dat je minstens 1 keer het licht voorbij ziet komen. Je kunt er echter ook voor kiezen om je hele reis rond het noorderlicht om te plannen. Je kunt dit zelf organiseren door een hotel in het noorden van het land te boeken en op eigen houtje richting open plekken te gaan maar er bestaan ook reisorganisaties die een hele reis voor je kunnen uitstippelen. De Jong Intra vakanties of Voigt Travel zijn daar voorbeelden van. Je gaat dan niet alleen op zoek naar het noorderlicht maar bezoekt ook Reykjavik en allerlei watervallen en gletsjers.

Boek een Noorderlicht reis door IJsland via:

IJsland Noorderlicht iglo

  • Tips

Probeer je warm aan te kleden! Aangezien het noorderlicht vooral te zien is in de winter kan het nogal koud zijn. Check het weerbericht! Als je zonder gids of organisatie het licht wil zien, kun je beter vooraf even kijken hoe helder de nacht is. Probeer steden en dorpen te vermijden. Er is daar vaak te veel licht om heet noorderlicht nog te kunnen zien. Wat ook ontzettend gaaf is, is om te overnachten in een iglo en vanuit hier het noorderlicht te bekijken, een ander land waar dit kan is: https://rondreislapland.nl/vakantie-lapland-iglo/. Een “bezoekje” aan het noorderlicht kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring! Wij wensen je ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig of leuk om te lezen? Deel dit dan op social media, zo kunnen we dit artikel beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *