Maak in november een rondreis door IJsland. Wat is er allemaal mogelijk en wat is aan te raden? Bekijk ook de mooiste rondreizen door IJsland in november bij de reisspecialist.
Het overweldigend mooie IJsland is een uniek land dat zowel in de zomer als in de winter in trek is bij veel reizigers. In alle seizoenen behoudt het land zijn charme en biedt het veelzijdige land natuurpracht van diverse uitersten, waardoor het een bestemming is voor zowel de culturele reizigers, de natuurliefhebbers als de avonturiers. Ben jij van plan om IJsland in de winter te bezoeken? Overweeg dan eens om je vakantie of rondreis naar IJsland in november te plannen. Deze specifieke reistijd is enorm aan te raden om IJsland op zijn best te beleven en wel om deze redenen! In dit artikel kom je meer te weten over een rondreis IJsland in de maand november, het weer in november en het noorderlicht.

Bekijk hier meer over november rondreizen door IJsland >>

Lees hier verder over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=CCrnJx6yWds)

Rondreis IJsland november

  • Winterwonderland
Rondreis IJsland november
Waanzinnig!

De ultieme winterplaatjes van ruige landschappen verpakt in een dik pak sneeuw schiet je in november in IJsland. Het hele jaar door veelzijdige, ongerepte landschap van IJsland wordt er met een dik pak sneeuw en ijs alleen maar mooier op, wat resulteert in adembenemend mooie uitzichtpunten en uitgestrekte winterse vlaktes. Niet alles zit dan verstopt onder een pak sneeuw, waardoor juist de afwisseling zorgt voor een nog magischere beleving van het land. De afwisseling tussen groene gebergtes, lava-velden en rauwe gletsjers zorgt ervoor dat IJsland meer dan ooit zijn naam eer aan doet.

  • Laagseizoen in IJsland

De maand november valt in het laagseizoen. Het is dan ook tussen oktober en april een stuk rustiger wat toeristen betreft in IJsland. Daarnaast is het ook nog niet helemaal op en top winter inclusief heftige vrieskou en korte dagen zoals je die met 5 uur daglicht per dag in januari wel hebt. Deze combinatie zorgt er voor dat de wegen nog redelijk tot goed begaanbaar zijn en je goed uit de voeten kunt tijdens je rondreis, terwijl je ook nog eens profiteert van alle voordelen die het laagseizoen te bieden heeft!

  • Goedkoper reizen door IJsland

Een van de voordelen die het laagseizoen te bieden heeft, is dat de kosten voor je vakantie

Rondreis IJsland november
Het Noorderlicht in IJsland.

waarschijnlijk een stuk lager uitvallen. Hoewel IJsland bekend staat als prijzige bestemming waar je niet voor een prikkie heen gaat, is het land van oktober tot april een stuk goedkoper! Bekijk wat er beschikbaar en open is, maar in het laagseizoen bespaar je al gauw een hoop euro’s op autohuur, excursies, tours en accommodaties.

  • Vermijd de drukke periode

Een andere bijkomstigheid van reizen in november is dat je veel minder toeristen tegenkomt in vergelijking tot de drukke zomermaanden. Daardoor heb je een grote kans dat je in ultieme rust door het landschap kunt rijden, de bezienswaardigheden in alle stilte kunt bekijken (en minder kans hebt op een verdwaalde toerist op je foto) en urenlang door de ongerepte natuur kunt rondreizen zonder iemand tegen te komen!

Boek een rondreis door IJsland in november via:

Noorderlicht IJsland november

Wil je het prachtige noorderlicht bewonderen in de maand november in IJsland? Hierboven vind je een mooi voorbeeld van het noorderlicht in IJsland, wil je de reizen bekijken voor IJsland? Klik dan op één van de links om naar de reisspecialist te gaan. Je kan de reizen voor de maand november bekijken, vergelijken en uiteindelijk boeken. Wil je meer te weten komen over het noorderlicht? Bekijk dan de volgende websites:

IJsland november weer

Wil je weten wat het weer is voor de maand november in IJsland dan verwijzen wij je graag naar enkele websites:

Tip voor deze pagina? Vul dan hieronder het contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *