De meeste mensen bezoeken IJsland in de zomer. Dit is logisch, want dan kun je er heerlijk wandelen, fietsen en van de gevarieerde natuur genieten. Toch is oktober ook een zeer geschikte tijd om deze eilandstaat te bezoeken. De dagen worden weer aanzienlijk korter, en het majestueuze noorderlicht of Aurora Borealis is vaak te zien. Dit is een bijzondere ervaring, zeker in zo’n feeërieke omgeving. Een leuke manier om IJsland in oktober te ontdekken, is door met een gids in een jeep op avontuur te gaan. Reserveer een meerdaagse rondreis per jeep op Zuid-IJsland, waar je van prachtige natuurgebieden, bergkammen en een schitterende kust kunt genieten. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het boeken van een rondreis IJsland in de maand oktober, ook vind je enkele reistips en handige links terug.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland in oktober >>

Meer onderwerpen:

Rondreizen door IJsland in oktober.

Rondreis IJsland oktoberJe vliegt van Amsterdam naar Reykjavík, waar je naar je overnachtingsplaats wordt gebracht. De volgende dag word je na het ontbijt opgehaald door de gids. Op de eerste dag van deze korte rondreis bezoek je het nationaal park Þingvellir, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Hier vergaderde in lang vervlogen tijden het IJslandse parlement in een kloof. Deze kloof ligt precies op de scheidslijn tussen het Noord-Amerikaanse en Euraziatische continent.

Daarna gaat het door naar de waterval Gullfoss, en een gebied met heetwaterbronnen en de geisers Geysir en Strokkur. De weg wordt vervolgd naar de vallei Thjórsárdalur vlakbij de vulkaan Hekla. Onderweg bezoek je de overblijfselen van een Vikingboerderij uit de 11e eeuw, de schitterende kloof Gjáin en de waterval Háifoss.

De volgende dag ga je naar het gebied rond de vulkaan de Torfajökull. Het is een kleurrijk gebied met heerlijke warmwaterbronnen. De volgende stop is het prachtige meer Ljotipollur, nabij Landmannalaugar. Vervolgens breng je in de hooglanden van IJsland een bezoek aan het mooiste wandelgebied van IJsland: de Landmannalaugar. Hier bevindt zich tevens een beek met warm water.

Indien je ervoor gekozen hebt om naar IJsland te gaan in de oktober maand dan kan je hieronder enkele reisspecialisten terugvinden waar je terecht kunt voor het boeken van zo’n reis. Vergelijk de organisaties en de reizen en kies een reis uit die bij je past.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Ypo2jMI8yh0)

Boek een rondreis door IJsland in oktober via:

IJsland vakantie oktober, meer informatie

Rondreis IJsland oktober

Weer een bijzondere dag, want vandaag kun je het prachtige natuurreservaat Thórsmörk bewonderen dat in een diepe vallei tussen drie gletsjers ligt. De weg wordt hier steeds spannender, en er moeten zelfs verschillende gletsjerrivieren worden overgestoken met de jeep. Er is gelegenheid om te wandelen, bij voorbeeld door de kloven Merkurker en Stakkholtsgjá, en je kunt er de berg Valahnukur beklimmen. Verder kun je hier een gletsjerwandeling maken. Onderweg volgt er nog een stop bij de bekende waterval Seljalandsfoss. Het is mogelijk om achter deze waterval langs te lopen, maar pas wel op want het is erg glibberig! (Rondreis IJsland oktober informatie)

Vandaag rijd je in oostelijke richting naar de Solheimajökull, een uitloper van de Myrdalsjökull-gletsjer. Je kunt hier een begeleide gletsjerwandeling maken. Daarna rijdt de superjeep verder naar de zwarte stranden van Zuid-IJsland, waar je kunt genieten van schitterende rotsformaties. Dan wordt de reis in westelijke richting voortgezet, naar het vulkanische schiereiland Reykjanes. Hier vind je borrelende modderpoelen en de beroemde Blue Lagoon, waar je een heerlijk ontspannend bad kunt nemen in het weldadige, mineraalrijke water. Na afloop van deze heerlijke dag brengt de jeep je terug naar Reykjavik waar deze korte rondreis eindigt. Op de laatste dag word je teruggebracht naar het vliegveld, en vlieg je terug naar Amsterdam.

IJsland oktober weer / IJsland oktober klimaat

Wil je meer informatie te weten komen over het klimaat en het weer in IJsland in de oktobermaand? Bekijk hieronder enkele interessante links:

Heb je een vraag, wil je een correctie of een opmerking plaatsen? Reageer dan op dit bericht door hieronder het formulier in te vullen. Vond je dit artikel nuttig om te lezen? Klik dan op één van de social media buttons. Op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *