Route voor een complete rondreis door IJsland, wat is er allemaal te doen, wat is er allemaal te boeken en waar kan je het beste een mooie rondreis door IJsland boeken?
IJsland is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en de bezienswaardigheden van dit eiland zijn voornamelijk aan de kust te vinden, zowel aan de noord-, zuid-, oost- als aan de westkust. De meest voor de hand liggende route voor een rondreis door IJsland volgt dan ook de zogeheten ‘Ringweg’. Deze weg loopt, zoals de naam al suggereert, in een cirkel langs de kust van het eiland. Door deze weg te volgen, kunnen alle bezienswaardigheden van IJsland eenvoudig worden bereikt. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland route, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken en kan je nog veel meer te weten komen over de verschillende reizen en eventuele excursies/plannen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Wandelroutes en meer tijdens je rondreis.

Ringweg

Rondreis IJsland routeDe Ringweg, die in het IJslands ‘Hringvegur’ of ‘Þjóðvegur 1’ (‘Nationale weg 1’) wordt genoemd, is in totaal meer dan 1.300 kilometer lang en loopt langs alle grote steden van IJsland, waaronder de hoofdstad Rekyjavik in het zuidwesten, Akureyi in het noorden, Egilsstaðir in het oosten en Höfn in het zuidoosten.

Wanneer de weg deze steden passeert, kent hij doorgaans voor elke richting meerdere banen, maar voor het overige deel kent de Ringweg slechts twee banen (dus één baan voor elke richting). De weg is niet alleen in de zomer toegankelijk, maar (voor het overgrote deel) ook in de winter.

Over deze weg rijden is al een belevenis op zichzelf aangezien vanaf de weg veel van de IJslandse natuur is te zien. Bovendien bestaat een deel van de weg uit gravel (het overgrote deel van de Ringweg is evenwel geasfalteerd) en loopt de weg deels over ijsvlaktes zoals Skeiðarársandur. Ook kent de Ringweg meerdere tunnels en bruggen. Enkele van deze bruggen kennen slechts één baan, zodat auto’s die in verschillende richtingen rijden deze bruggen beurtelings moeten nemen.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vorou25Avjw)

Route IJsland 1 week / Route IJsland 2 weken

Beginpunt Reykjavik

Doorgaans begint een rondreis door IJsland in Reykjavik, aangezien dit de dichtstbijzijnde stad is van IJslands internationale vliegveld in Keflavik. Vanuit Reykjavik kan al menig bezienswaardigheid worden bezocht, waaronder de Blue Lagoon en de Golden Circle. Wie vervolgens verder wil reizen, kan het beste de Ringweg met de klok mee volgen.

Je reist dan richting het noorden. Als je papegaaiduikers wil spotten in het uiterste noordwesten van IJsland, dan zal je de Ringweg even moeten verlaten. De N60-weg leidt je dan naar de klif Latrabjarg waar in de zomermaanden tal van papegaaiduikers te zien zijn. Een andere optie is om vanuit Stykkishólmur de veerboot te nemen richting Brjanslaekur. Je kan dan ook een tussenstop maken op het eiland Flatey.

Doorreis naar Akureyi

Wanneer je vervolgens vanuit Brjanslaekur de weg terug naar de Ringweg volgt, kan je doorreizen naar Akureyi. Vanuit deze stad kan je natuurschoon zoals de waterval Goðafoss bezichtigen.

Vervolg je reis naar Egilsstaðir

Door de Ringweg te volgen, beland je vervolgens in Egilsstaðir. Hier kan je bijvoorbeeld de Hengifoss-waterval bezoeken of een mooie wandelroute uitstippelen.

Tot slot naar Höfn

De Ringweg verbindt Egilsstaðir met het stadje Höfn. In Höfn kan je een boottocht boeken of het populaire buitenzwembad bezoeken.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=VAXHAyOD2Gk)

En dan terug naar Reykjavik

Door opnieuw de Ringweg te volgen, beland je uiteindelijk weer in Reykjavik. Het vliegveld in Keflavik is dan binnen een uur bereikt. Voor meer informatie over het boeken van een vakantie in IJsland, kan je op deze website nog veel meer informatie inwinnen. Wil je de reizen bekijken voor IJsland dan kan je op één van de links klikken om naar de reisspecialist te gaan.

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan door hieronder het formulier in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *