Je eigen rondreis IJsland samenstellen? Stel zelf een unieke reis samen.
Waar je vroeger, in de tijd vóór het Internet, een reisbureau nodig had om naar IJsland te vliegen en je rondreis te maken, kun je tegenwoordig je eigen rondreis samenstellen zonder tussenkomst van een reisagentschap. Je eigen rondreis door IJsland samenstellen is dan ook makkelijker dan ooit en hieronder de aanwijzingen en tips die je nodig hebt om een rondreis samen te stellen om nooit te vergeten. Op deze pagina heb je ook de mogelijkheid om de reizen te bekijken welke er aangeboden bij reisspecialisten en kan je hieronder het formulier invullen om bijvoorbeeld een tip toe te voegen aan deze pagina of een vraag te stellen.

Wij wensen je heel veel plezier met het zelf samenstellen van een mooie rondreis door IJsland!

Bekijk hier de reizen >>

Lees hier verder over de:

Rondreis IJsland samenstellen?

Er zijn een aantal zaken die je zult moeten regelen voor je rondreis en hieronder geven we, in willekeurige volgorde, een aantal tips en adviezen die je in het achterhoofd dient te houden bij de samenstelling van je trip.

 1. Rondreis IJsland samenstellenWellicht overbodig om te vermelden, maar een geldig reisdocument is nodig om naar IJsland (en terug) te reizen. Het zal niet voor het eerst zijn dat er iemand op het vliegveld staat en erachter komt dat zijn paspoort niet meer geldig is. Controleer dat dus even voor je sowieso je reis gaat plannen.
 2. Voor je vlucht naar IJsland kun je gebruik maken van IcelandAir, WOW, KLM, enz. Je kunt een vergelijkingssite als Expedia gebruiken om de goedkoopste vlucht te boeken naar Reykjavík.
 3. Bepaal hoeveel dagen je op IJsland wilt vertoeven en zoek daarbij de bezienswaardigheden uit die je absoluut wilt zien. Vergeet daarbijuiteraard niet de geisers, vulkanen en anders bezienswaardigheden die van IJsland een uniek land maken.
 4. Als je de bezienswaardigheden hebt bepaald die je wilt zien, is het tijd om je route te plannen en te besluiten of je van openbaar vervoer of eigen vervoer (huurauto of gehuurde minivan) gebruik wilt maken. Je kunt bij aankomst op het vliegveld boeken, maar je kunt natuurlijk ook vooraf vanuit Nederland je auto al huren als je liever geen gebruik maakt van het openbaar vervoer (dat natuurlijk kleinschaliger is dan in Nederland). Budget Autoverhuur is op het moment van dit schrijven het goedkoopst, maar even “auto huren” in Google intypen is een kleine moeite om je beste opties te bekijken voor de periode dat je in IJsland verblijft.
 5. Rondreis IJsland samenstellen
  Rondreis IJsland samenstellen

  Besluit of je een vaste uitvalsbasis wilt of dat je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid reist en daar ook je verblijfplaats wilt huren. IJsland is ongeveer 4 keer zo groot als Nederland, dus wellicht is het toch het handigst om terwijl je rondreist, ook van diverse hotels of campings gebruik te maken. Er zijn diverse hotelketens actief op IJsland (Key Hotels, Kea Hotels, Icelandair Hotels, Icelandic Youth Hostel Association, Edda Hotels en Foss Hotels) en je kunt ook flink wat Bed and Breakfasts of Jeugdherbergen boeken als je wat meer op je budget moet letten. Feit is dat er vele mogelijkheden zijn op het gebied van slaapplaatsen en het is aan te raden om flink wat vergelijkingssites te bezoeken. Je kunt zodoende flink wat geld besparen.

Last but not least, zorg er ook voor dat je je onder de bevolking begeeft. IJsland is een geweldig land met geweldig vriendelijke mensen. Wist je dat er bijna geen sprake is van criminaliteit in het land? Dat is niet voor niets. De inwoners van IJsland hebben respect voor elkaar en elkaars bezittingen. Door je onder hen te begeven doe je een ervaring op waar je in Nederland alleen nog maar van kunt dromen.

Boek een rondreis door IJsland via:

De beste reistijd voor IJsland, het weer en het klimaat.

Wil je de beste reistijd voor IJsland te weten komen? Dan zijn er enkele websites waar je meer informatie kan inwinnen. Enkele websites zijn hieronder terug te vinden (links):

 1. bestereistijd.net/beste-reistijd-ijsland/
 2. bestereistijd.net/klimaat-ijsland/
 3. bestereistijd.net/klimaat-reykjavik/

Wij wensen je een voorspoedige reis en veel plezier bij het samenstellen van je rondreis door IJsland!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *