Een rondreis door IJsland in september.
IJsland is een prachtig land. Het is eigenlijk te mooi om te omschrijven. Je kunt het met geen ander land vergelijken. Er is een zeer grote verscheidenheid aan prachtige landschappen en natuurverschijnselen. Wanneer je IJsland bezoekt, word je getrakteerd op kokende modderpotjes, grote gletsjers, watervallen, geisers, vogelkliffen en nog veel meer. In het binnenland vind je er lavavelden, zand- en grindwoestijnen, gletsjers en rivieren. In dit artikel kom je nog meer te weten over een mooie rondreis door IJsland in de maand september Ook heb je de mogelijkheid om alle reizen te bekijken die er te maken zijn in IJsland. Veel leesplezier en veel plezier met het plannen van jouw reis!

Bekijk hier de september rondreizen >>

Lees hier meer over de:

Rondreizen door IJsland in september.

Rondreis IJsland september
Rondreis IJsland september

Wanneer je besluit om naar IJsland te gaan, in de maand september, is dat nog altijd een goede maand om veel te gaan bezichtigen. Het hoogseizoen is voorbij zodat je gemakkelijker de mooiste plaatsen kunt gaan bezichtigen. Tijdens het hoogseizoen kan het op toeristische trekpleisters behoorlijk druk zijn. In september wordt het stiller en het weer is er dan nog redelijk. Er zijn al wel zomerhotels die in deze maand gaan sluiten en ook de bussen gaan minder rijden.

In het binnenland kan het op sommige plaatsen gaan sneeuwen. Wanneer je tijdens de tweede helft van september door IJsland reist kun je genieten van de prachtige herfstkleuren. Het is dus niet noodzakelijk om in het hoogseizoen te gaan. Ook de maand september is nog een goede vakantiemaand om van de natuur te genieten.

In september naar IJsland voor een vakantie?

Voor het maken van een rondreis in september moet je de reis goed laten vastleggen door een erkend reisbureau. Zij weten als geen ander wat er dan nog allemaal mogelijk is. De bus zal hoogstwaarschijnlijk niet meer de binnenlanden inrijden maar er is voldoende om nog te bezichtigen. Ook langs de kust is voldoende te bewonderen. Je zal je geen moment vervelen tijdens een groepsrondreis in september. Omdat de route goed is gepland zal je van de ene naar de andere slaapplaats worden vervoerd met de bus. Er wordt tijdens de rondreis gestopt op de mooie plaatsen die gepasseerd worden.

Ook krijg je de gelegenheid om de vele dorpjes, die lang de kust liggen, te bezichtigen. IJsland is zo overweldigend mooi dat je steeds weer verbaasd zal zijn door de prachtige landschappen. Wat je direct opvalt op IJsland is de vriendelijkheid van de bevolking. Ze beseffen zeer goed dat ze het van de toeristen moeten hebben. Dat is hun bestaansmogelijkheid.

Boek een rondreis door IJsland in de maand september via:

De wegen in IJsland.

Rondreis IJsland september
Rondreis IJsland september

De infrastructuur van IJsland is goed. De wegen zijn bijna allemaal genummerd en terug te vinden op een wegenkaart. Verdwalen is bijna niet mogelijk. De ringweg volgt hoofdzakelijk de kustlijn, behalve in het noordoosten. Deze weg is de belangrijkste van IJsland en heeft ook nummer 1. De weg is grotendeels geasfalteerd en is 1339 kilometer lang. De andere wegen zijn hoofdzakelijk steenslagwegen. Deze wegen zijn in de wintermaanden vaak niet berijdbaar door de sneeuwval. Wanneer je toch in die periode het binnenland wilt intrekken heb je een goede terreinwagen nodig.

In de maand september is het niet altijd koud. Het is de maand met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 9 graden Celsius. September is de overgangsmaand naar de winterperiode waarbij ook de gemiddelde temperatuur niet onder de 0 graden Celsius zal uitkomen. Tijdens de wintermaanden kan het wel in de hoger gelegen gebieden erg koud worden. Temperaturen van -30 Celsius zijn daar geen uitzondering. Wanneer je een reis wilt maken in september is het belangrijk dat je tijdig alles laat vastleggen. Je moet kunnen slapen en er zijn dan al hotels gesloten. Daar kunnen ze bij een erkend reisbureau rekening mee houden.

IJsland september 2019.

In de maand september van 2019 naar het unieke IJsland reizen? Wanneer je de mooiste IJsland reizen wilt bekijken voor 2019 dan kan je op één van de links klikken om naar de reisspecialist te gaan. Je kan de verschillende IJsland reizen met elkaar vergelijken en meer informatie opvragen. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer >>

Tip: Neem ook eens een kijkje op IJslandVakantie.net om meer informatie in te winnen over een IJsland reis.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij het artikel nog beter en informatiever gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *