Rondreis door IJsland te paard? Wat is er allemaal mogelijk?
Het parlement van IJsland heeft iets meer dan duizend jaar geleden een verbod op de invoer van paarden doorgevoerd. Hierdoor kent IJsland nu een uniek paardenras, dat toepasselijk het IJslandse paard (of ook wel IJslander) wordt genoemd. Dit paard lijkt met een maximale stokmaat van ongeveer anderhalve meter op een pony, maar heeft duidelijk sterkere benen en hoeven dan een typische pony. Voor een rondreis door IJsland te paard is de IJslander dus zonder meer geschikt, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Wanneer je van plan bent om de reizen te bekijken die er aangeboden worden voor IJsland dan kan je op één van onderstaande links klikken om naar de specialist te gaan. Verder lees je nog wat leuke en handige informatie over het maken van een rondreis door IJsland te paard.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland te paard >>

Lees hier meer informatie over de:

Te paard rondreizen door IJsland.

  • Van beginner tot ervaren paardrijder

Rondreis IJsland te paardDe IJslander staat bekend als een rustig en voorzichtig paard. Gecombineerd met de geringe grootte van het IJslandse paard, is dit paard ook voor beginners een veilige keuze voor een rondreis door IJsland te paard. Bovendien worden jonge paarden in IJsland ‘s zomers losgelaten in de ruige IJslandse natuur (en vervolgens weer in de herfst binnengehaald), zodat de paarden goed kunnen omgaan met de verschillende soorten grond in IJsland. Dit zorgt ervoor dat de IJslander ook een geschikt paard is voor ervaren paardrijders die buiten de gebaande paden met de paarden willen rijden.

  • Paardenverhuurders
Rondreis IJsland te paard
Rondreis IJsland te paard

IJsland kent een zeer groot aantal organisaties waar paarden kunnen worden gehuurd voor een rondreis door IJsland te paard. Het is

mogelijk om een paardentour direct te boeken bij één van de IJslandse aanbieders (wat doorgaans het goedkoopst is), maar je kan ook kiezen voor een door een Nederlandse of andere buitenlandse touroperator georganiseerde paardenreis door IJsland (in welk geval ook je vliegreis en hotel veelal door deze organisatie wordt geregeld).

  • Van een paar uur tot meerdere weken

Bij de paardenverhuurders kunnen paardentours worden geboekt van slechts enkele uren tot meerdere weken. Per uur is het uiteraard veel goedkoper wanneer je een lange paardentocht boekt. Met de paarden kan over lavavelden of langs de zee worden gereden, alsook door het IJslandse gebergte.

Boek een rondreis door IJsland via:

Bekende paardenverhuurders tijdens je rondreis.

  • Bekende paardenverhuurders

Vooral nabij Reykjavik is er keus uit tal van paardenverhuurders. Voorbeelden hiervan zijn Eldhestar, Íshestar en Laxnes Horse Farm. Wie liever het noorden dan het zuidwesten van IJsland verkent, kan naar Akureyri (de vierde stad van IJsland) gaan in plaats van naar Reykjavik. Bekende paardenverhuurders in deze regio zijn Hestasport en Polar Hestar.

  • Eigen paardrijuitrusting meenemen

Om besmettingen te voorkomen, gelden in IJsland strenge regels voor het importeren van paardrij-uitrusting. Zo is het verboden om zadels en dergelijke mee te nemen naar IJsland. Laarzen, helmen, zadeltassen en dergelijke mogen alleen IJsland in gebracht worden indien zij vóór aankomt zijn gesteriliseerd. Dit moet met een officieel certificaat van desinfectie worden aangetoond bij de douane. Hier wordt streng op gecontroleerd bij de douane. Het is niet (meer) mogelijk om de spullen op het vliegveld zelf te desinfecteren.

  • Paardenboerderij

Het bezoeken van een paardenboerderij kan ook een bijzonder onderdeel van een rondreis door IJsland te paard zijn. Veel van de hierboven genoemde paardenverhuurders hebben ook een boerderij die kan worden bezocht. Hier mogen de paarden ook door bezoekers worden vertroeteld en verzorgd.

Tip: Neem ook eens een kijkje op: www.ijslandvakantie.net voor meer informatie.

Bekijk hier meer informatie over de reizen >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *