Van plan om een rondreis door IJsland te gaan maken, dan kan je misschien wel wat tips gebruiken! Op deze pagina vind je enkele leuke tips terug die te maken hebben met het rondreizen door IJsland.
Er zijn veel tips die we kunnen geven wanneer je gaat rondreizen in IJsland. De eerste en de beste tip is dan ook gelijk: informeer bij mensen die eerder in IJsland zijn geweest! Zij weten werkelijk veel te vertellen. In dit artikel lees je overigens nog veel meer informatie en handige weetjes om een rondreis te maken door het unieke IJsland.

Door op één van de links te klikken kom je bij de reisspecialisten terecht waar je de mooiste reizen kunt boeken voor het unieke IJsland.

Bekijk hier de tips voor een rondreis door IJsland >>

Lees hier meer over de:

Rondreis IJsland tips.

  • Proviand.
Rondreis IJsland tips
Waanzinnig!

Ga je te voet, met de auto of met de camper? Het maakt allemaal uit wanneer je rekening moet houden met proviand. Wanneer je met de voet reist dien je aanzienlijk meer rekening te houden met de hoeveelheid proviand die je in je rugzak kwijt kunt. Dit is belangrijk, omdat er niet overal supermarkten zijn in de kleine dorpen. Vooral wanneer je van Noord naar Zuid loopt kun je mijlenver lopen zonder maar ook één supermarkt tegen te komen: enkel een tankstation met een Mars.

Wanneer je met de auto reist heb je hier natuurlijk beduidend minder last van: je bent sneller op plek van bestemming en kunt indien nodig nog wat verder rijden.

Boek een rondreis door IJsland en bekijk de tips via:

  • Voordelig reizen.
Rondreis IJsland tips
Heerlijk wandelen in IJsland.

Workaway is de meest voordelige manier om het meest van IJsland mee te krijgen. Via Workaway kom je bij mensen terecht in het land die een vrijwilliger nodig hebben: op hun boerderij, in het huis of in de tuin, of met andere werkzaamheden. Je betaalt geen overnachtingskosten, maar dient te werken voor de kost. Op deze manier kun je je onderdompelen in de IJslandse manier van leven, mensen ontmoeten die gastvrij zijn en zelfs nieuwe vrienden maken. Van plek naar plek reizen via Workaway is zeker een mogelijkheid, waar je ook nog eens kunt denken aan een Housesit.

Wanneer je deze manier van voordelig reizen wilt aanhouden, kun je ook op huizen gaan passen van mensen die zelf op vakantie willen. Tegen een contract of een mondelinge overeenkomst kom je terecht in een huis waar je op moet passen. Dit is gratis en leuk! De housesit kan je daarnaast in contact brengen met mensen die ook eventueel op zoek zijn naar een reiziger die hun van dienst kan zijn: je komt zo terecht in een lokale bevolking die je vaak met hartelijk ontvangen.

IJsland tips, met de auto

  • Met de ringweg.

Indien je reist met de auto, kun je de ringweg 1 nemen. Deze grote geasfalteerde weg, die grotendeels netjes rijdt en een enkele keer bestaat uit een grindpad, leidt je langs het gehele land: een route die je binnen 10 dagen kunt afleggen. Je komt langs dorpen, langs gletsjers en hebt zelfs de mogelijkheid om de nationale parken te bezoeken. De ringweg is lang, maar je ziet ook veel: de prachtige landschappen, de mooie dorpjes en de zee.

Websitetip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net voor het boeken van een vakantie naar IJsland.

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig, deel dit dan op social media. Op deze manier kunnen we het artikel nog beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *