Lees hier verder over de rondreizen door IJsland ->

Rondreis IJsland vakantie

Rondreis IJsland vakantie
Rondreis IJsland vakantie

Op zoek naar een mooie vakantie, rondreis of een combinatie van beide in IJsland? Lees dan dit artikel door!
IJsland is een echt paradijs voor mensen die houden van adembenemende natuur. De vele lange uitgestrekte sneeuwvlakten, de indrukwekkende grotten en vulkanen en natuurlijk de imposante gletsjers zijn een echt avontuur om te zien! Ook mogen we uiteraard het Noorderlicht niet vergeten. Dit bijzondere natuurverschijnsel is in IJsland vaak goed te bewonderen. Ook mensen die graag een keer walvissen willen zien zijn op IJsland op de juiste plek. Hier zijn de bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in IJsland. Ook heb je de mogelijkheid om bij de reisspecialist een prachtige rondreis IJsland vakantie te boeken! Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer over vakanties en rondreizen in IJsland >>

Rondreis IJsland vakantie

  • Het Vatnajökull nationaal park in IJsland.

Dit prachtige park is qua is met ruim 13000 vierkante meter het tweede park van IJsland. In het park is de grootste gletsjer van Europa te vinden, waarbij de ijslaag op sommige plekken meer dan 900 meter dik is. Door de vele actieve vulkanen in het gebied, zijn er dor het hele park veel bijzondere grotten en woeste rivieren ontstaan. Ook is in het Vatnajökull nationaal park een reusachtig ijsmeer te vinden. Dit meer behoort echt tot één van de mooiste meren ter wereld. Het meer is bijna 260 meter diep en is ontstaan door het de terugtrekkende beweging van de gletsjer. Vooral bij mooi eer is het felblauwe water betoverend om te zien. (Rondreis IJsland vakantie tip)

  • Walvissen spotten in IJsland!
Rondreis IJsland vakantie
Rondreis IJsland vakantie

Een hele populaire attractie is de walvissensafari. Vanuit veel steden gaan er elke dag veel boten die je naar de mooiste plekken brengen om walvissen te spotten. In de wateren rondom IJsland is veel voedsel te vinden voor de walvissen en daarom erg in trek. Vooral in de maanden april tot en met oktober is de kans groot dat je ze zal zien. De soorten die hier voorkomen zijn de bultrug walvis, de Noordelijke butskop, potvissen, blauwe vinvis en soms zijn er zelfs orka’s te zien. Dit i een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Indien je hebt besloten om een mooie vakantie of rondreis te boeken door IJsland dan kan je hieronder enkele reisorganisaties terugvinden waar je het aanbod kan bekijken. Vergelijk de reizen en kies de mooiste reis uit.

Boek een rondreis door IJsland of een vakantie via:

Vakantie IJsland

  • Verken IJsland op een bijzondere manier!

Uiteraard zijn er veel manieren om IJsland te ontdekken. Sommige mensen kiezen voor een camper of zelfs grote wandeltochten, maar als je IJsland eens van een hele andere kant wilt zien, kun je kiezen om een husky tocht te gaan doen. Met ervaren begeleiders wordt je meegenomen op een spectaculaire hondenslee tocht, waarbij je razendsnel door de witte landschappen van IJsland trekt. Je komt op plekken waar je met geen enkel ander voertuig kunt komen en het is ook nog eens spectaculair. Ook dagtochten op een sneeuwscooter zijn erg populair. Je kan tijdens een tocht van dorp tot dorp treken en genieten van alle lokale gerechten en kennismaken met de vriendelijke cultuur van IJsland.

Bekijk hier de vakanties in IJsland >>

Rondreis IJsland vakantie
4.5 (90%) 6 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *