Verslag van een overweldigende IJsland rondreis.
IJsland is een plek die daadwerkelijk tot de verbeelding spreekt. Dit eiland heeft een magische sfeer, dankzij de natuurlijke schoonheden die het land herbergt. Met geisers, vulkanen, watervallen en gletsjers is dit een ongeëvenaarde plek. Met pruttelende poelen, natuurlijke wellness, charmante stadjes en adembenemende landschappen is IJsland een bezienswaardigheid die je nog lang zult heugen. In dit artikel lees je meer over een rondreis IJsland verslag en heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij een reisspecialist.

Heb je zelf een reisverslag dat je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail naar reisverslag@rondreisijsland.com of vul hieronder het contactformulier in.

Bekijk hier meer over een rondreis IJsland >>

Lees hier verder over de:

Verslag van een rondreis door IJsland.

  • De rondreis.
Rondreis IJsland verslag
Paardenrijden in IJsland?

Met een huurauto is het eiland te verkennen. Onderweg bieden veel hotels, guesthouses en pensions een uitstekend verblijf. Met mogelijkheden als het op walvissafari gaan, het noorderlicht zien, het gletsjermeer bezoeken of de geisers bewonderen: met een rondreis is het mogelijk om al het fraais van dit unieke land te beleven. Wij zijn onze rondreis in IJsland gestart in Reykjavik.

  • Verslag rondreis IJsland.

We komen in aan Reykjavik. Het is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld en er heerst een dynamische sfeer. Luxueuze resorts en kuuroorden zijn er in overvloed. We bezoeken Blue Lagoon, een heuse droom! Dit is een geothermisch verwarmde spa met heilzaam water. Deze attractie ligt op een lava-veld van het schiereiland Grindvik, nabij Reykjavik. Het is er verrukkelijk rustig en een betere onderdompeling in de IJslandse cultuur is niet te wensen.

Op het eiland Akurey hebben we een excursie van een uur gedaan, want dit is een bijzonder eiland. Hier leeft de grootste kolonie papegaaiduikers. Het zijn waanzinnig interessante dieren door hun koddige gedrag, hun getekende ogen en hun tamheid. Op de tweede dag rijden we naar het Thingvellir Nationaal park. Hier wordt door onze gids uitgelegd dat we op de breukvlak van twee continenten wandelen. We trekken dan naar Geysir, een geothermisch gebied in een vallei. Dit natuurfenomeen is haast onbeschrijflijk. De geiser borrelt op en bereikt een metershoge lengte.

Boek een rondreis door IJsland of een vakantie via:

  • Rondreis IJsland verslag
    Rondreis IJsland verslag

    Kliffen en watervallen in IJsland.

Langs de zuidkust richting Skógar/Vik bezoeken we de Seljalandfoss-waterval. De Dyrhólaey-klif is hier in de buurt. Beide trekpleisters zijn schitterend. De waterval is 60 meter hoog en van een bijzondere schoonheid. Dyrhólaey, met het poortgat in de rots, biedt zicht op een van de meest indrukwekkende kusten ter wereld. Gelukkig was het tijdens ons bezoek rustig, want bij noodweer is het hier levensgevaarlijk. Met geluk spot je hier veel wild, waaronder vogels en zeehonden.

In Skaftafell ligt een andere waterval: Svartifoss. Dit Nationale Park leent zich goed om met een wandeling te verkennen. Het gebied is schilderachtig en brengt innerlijke vrede. Die werd de volgende dag versterkt met een bezoek aan IJslands grootste bos, Hallormsstaðaskógur. Die bereikte we via de ontzagwekkende hoogvlakte Fjardarheidi. De weg leidt langs steile, diepe fjorden en dat leverde voor ons prachtige plaatjes op.

  • Een overweldigende wereld, dat is IJsland zeker!

Aangekomen in Akureyri bekijken we markante huisjes in deze oude handelsstad. Hier hebben we bijzondere collecties zeeschelpen en planten in het Historisch museum bekeken. Na een heerlijk verblijf zetten we koers naar Blönduós. Deze regio staat bekend om de fokkerij van paarden. Het zijn handzame en vriendelijke dieren die volledig op hun plek zijn in het ruige landschap. Onze rondreis eindigt terug in de hoofdstad, maar niet voordat we de Drápuhlídarfjall bezoeken. Dit is een berg die bestaat uit onder andere basalt, maar bekend is vanwege de vondst van het mineraal jaspis. In Reykjavik gearriveerd bezoeken we wederom een heerlijke spa om terug te blikken op onze droomreis. De terugvlucht staat morgen op het programma, maar eigenlijk willen we in de wonderlijke wereld die IJsland heet blijven.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *