Vliegen tijdens een rondreis door IJsland.
Voor een rondreis door IJsland heb je doorgaans slechts een beperkte keuze uit transportmiddelen. Zo kent het eiland geen treinen, zodat je voor het openbaar vervoer op bussen bent aangewezen. Het huren van een auto is uiteraard ook een optie. Een autorit van Reykjavik naar Akureyri neemt echter al snel vijf uur in beslag. Deze kostbare vakantietijd kan je uitsparen door per vliegtuig te reizen. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het maken van een rondreis door IJsland en het vliegtuig.

Wanneer je overigens een tip hebt voor deze pagina dan kan je die onderaan de pagina delen met anderen, bijvoorbeeld wanneer jij een ervaring hebt gehad met het vliegtuig en het rondreizen door IJsland. Indien je op zoek bent naar de reizen die er aangeboden worden voor IJsland dan kan je op één van de links klikken om naar de specialist te gaan voor IJsland reizen.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland met het vliegtuig >>

Meer informatie over de:

Rondreis IJsland vliegtuig.

Binnenlandse vluchten in IJsland.

Rondreis IJsland vliegtuig
Het Noorderlicht bewonderen?

De meeste binnenlandse vluchten worden in IJsland verzorgd door Eagle Air of door Air Iceland.

Binnenlandse vluchten van Eagle Air

Eagle Air verzorgt de volgende vluchten:

 • Reykjavik – Höfn (Zuidoost-IJsland)
 • Reykjavik – Húsavík (Noordoost-IJsland)
 • Reykjavik – Bíldudalur (Noordwest-IJsland)
 • Reykjavik – Árneshreppur (Noordwest-IJsland)
 • Reykjavik – Heimaey (een eiland ten zuidoosten van Reykjavik)

Binnenlandse vluchten van Air Iceland

Air Iceland verzorgt niet alleen binnenlandse vluchten, maar verbindt IJsland ook met Groenland, het Verenigd Koninkrijk (Aberdeen en Belfast) en de Faeröer (een eilandengroep tussen IJsland en het Verenigd Koninkrijk). Binnen IJsland, verzorgt Air Iceland de volgende vluchten:

 • Reykjavik – Akureyri (Noord-IJsland)
 • Reykjavik – Egilsstaðir (Oost-IJsland)
 • Rondreis IJsland vliegtuig
  Waanzinnig!

  Reykjavik – Vopnafjörður (Noordoost-IJsland)

Reisduur vluchten binnen IJsland

Terwijl het ongeveer vijf uur kost om van Reykjavik naar Akureyri te rijden per auto, legt een vliegtuig deze reis af binnen 45 minuten. Ook de andere vluchten binnen IJsland nemen weinig tijd in beslag:

 • Reykjavik – Höfn: 55 minuten
 • Reykjavik – Húsavík: 50 minuten
 • Reykjavik – Bíldudalur: 40 minuten
 • Reykjavik – Árneshreppur: 40 minuten
 • Reykjavik – Heimaey: 25 minuten
 • Reykjavik – Akureyri: 45 minuten
 • Reykjavik – Egilsstaðir: 1 uur
 • Reykjavik – Vopnafjörður: 45 minuten

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=CCrnJx6yWds)

Boek direct een vakantie of rondreis door IJsland via:

IJsland per vliegtuig

Rondreis IJsland vliegtuig
Heerlijk wandelen in IJsland.

Vroeg boeken loont

Zoals gebruikelijk bij vliegmaatschappijen, zijn ook de IJslandse vliegtickets aanzienlijk goedkoper wanneer je deze ruim op tijd boekt. Vliegtickets zijn voorts in de lente, herfst en winter goedkoper dan in het zomerse hoogseizoen (juni, juli en augustus). Soms verschillen de prijzen voor dezelfde vlucht aanzienlijk tussen verschillende dagen, zodat het zich kan lonen om de prijs voor een vlucht voor meerdere dagen na te gaan. Dit kan eenvoudig op de websites van de luchtvaartmaatschappijen. Vliegtickets kunnen ook online worden gekocht.

In de winter is vliegen soms de enige optie

In de winter wordt een deel van het wegennetwerk van IJsland uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Afhankelijk van de weersomstandigheden, kunnen ook andere wegen onbegaanbaar zijn voor auto’s en bussen. In dergelijke gevallen is vliegen vaak de enige optie om van de ene IJslandse stad naar de andere te reizen.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden. Deel dit artikel met anderen door op één van onderstaande buttons te klikken. Op deze manier kunnen we het artikel nog beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *