Een week in IJsland doorbrengen? Wat is aan te raden en wat is er allemaal mogelijk?
We willen jullie graag voorstellen hoe een rondreis van een week in IJsland er zou kunnen uitzien in het zomerseizoen. Het zomerseizoen begint in maart-april, hoewel de sneeuw en het ijs die er tijdens de winter is bijgekomen nog niet echt verdwenen is. In IJsland is er geen vast zomer- en winterseizoen omdat heel wat activiteiten afhangen van het weer. Het noorderlicht kan bijvoorbeeld gezien worden van eind augustus tot begin mei, terwijl de ijsgrotten alleen in de winter kunnen bezocht worden. Activiteiten zoals raften op de rivier kunt starten in april, zodra de dagen langer zijn en de lentezon het aanvaardbaar maakt om buiten nat te worden. Het weer is dus wel echt een bepalende factor bij de activiteiten die je wil doen en de plaatsen die je wil bezoeken. In dit artikel kom je nog veel meer te weten over een rondreis IJsland in een week.

Bekijk hier de week rondreizen door IJsland >>

Lees hier meer informatie over de:

Een week rondreizen door IJsland?

Is dit je eerste keer in IJsland?

Rondreis IJsland week

Als dit je eerste keer in IJsland, dan wil je waarschijnlijk naar de belangrijkste bezienswaardigheden gaan bekijken zoals de Golden Circle en de Blue Lagoon. De zuidkust, en vooral de gletsjerlagune Jökulsárlón zijn ook immens populair, en natuurlijk wil je ook wat tijd doorbrengen in de hoofdstad Reykjavík. Hier vind je enkele tips voor jouw reis van een week. De meeste mensen huren een auto en rijden zelf het land rond omdat het gemakkelijk rijden is.

Een week in IJsland tijdens de zomer

In de zomer moet je het grootste deel van de lange dagen vullen met het ontdekken van het platteland. Breng 1 of misschien 2 dagen door in Reykjavík , maar de rest van de tijd moet je zeker doorbrengen in de wonderlijke natuur. In een week kun je gewoon in een cirkel rond het eiland rijden. Als je ongeveer 4 uur per dag rijdt, zal je eigenlijk niet zo veel tijd hebben om te ontspannen en elke interessante plaats uitgebreid te bezoeken. Daarom is het best om tussen eind mei en begin augustus naar IJsland te gaan omdat je dan 24 uur van het daglicht kan genieten. Dat geeft je elke dag extra tijd om mooie plaatsen te ontdekken.

Rondreis IJsland week

Wil je wat meer tijd om te ontspannen en te genieten van elke locatie, dan moet je overwegen om maar een deel van het eiland te bezoeken, ofwel naar het zuiden, ofwel naar het noorden. Je kunt ook volledig afwijken van de normale routes en de Westfjorden en de indrukwekkende IJslandse hooglanden gaan verkennen.

Als je tijdens die ene week dat je in IJsland verblijft liever wil deelnemen aan een aantal rondleiding in plaats van zelf te rijden, kan dit perfect vanuit Reykjavik. Je kan kiezen uit tal van dagtochten of meerdaags tochten.

Tijdens deze rondreizen worden de mooiste plaatsen bezocht. Het is een grote “ice and fire” sightseeing door zowel een bezoek aan een gletsjerlagune als een rondleiding in een vulkanische magmakamer. Je wordt opgehaald en je moet zelf niets meer schikken. Alles wordt voor jou verzorgd en je moet alleen maar genieten van het landschap en de rondleidingen.

Boek direct een vakantie of rondreis door IJsland voor 1 week via:

1 week door IJsland rondreizen.

Als je zoveel mogelijk wil zien binnen een week moet je de grote ringweg van IJsland volgen. Langs deze weg kom je al de mooiste plaatsen van IJsland tegen en wordt je overweldigd door de wonderen van de natuur. Als je echt in de omgeving van Reykjavik wilt blijven kun je kiezen voor een 7-daags zomerpakket. Daarmee kies je voor allerlei spannende activiteiten en kun je meer tijd doorbrengen in de hoofdstad zelf.

Websitetip: www.ijslandvakantie.net

Bekijk hier meer over 1 week IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen door op één van de social media knoppen te klikken. Op deze manier kunnen we het geschreven artikel informatiever gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *