Een rondreis door IJsland in de winter? Een unieke belevenis!
IJsland is een fascinerend land met prachtige natuur. Wie IJsland in de winter bezoekt, doet dit waarschijnlijk om het noorderlicht te zien. Met een rondreis door IJsland in de winter kunnen evenwel ook tal van andere bijzonderheden van dit kleine maar bijzondere landje ontdekt worden. Bovendien heeft een rondreis door IJsland in de winter ook nog andere verrassende voordelen. Bekijk in dit artikel nog veel meer leuke tips voor een rondreis IJsland in de winter. Ook heb je de mogelijkheid om de mooie reizen te bekijken die er aangeboden worden in de winter voor IJsland. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een prachtige reis naar IJsland in de winter.

Bekijk hier meer over winter rondreizen door IJsland >>

Meer informatie over de:

Een rondreis door IJsland in de winter.

IJsland is goedkoper in de winter

Rondreis IJsland winter

Wanneer je een rondreis door IJsland maakt in de winter, dan ben je een uitzondering op de typische toerist die IJsland in de zomerse vakantiemaanden bezoekt. Als gevolg betaal je ook wat minder. Vooral hotels, het huren van een auto en toeristische tours zijn in IJsland in de winter aanzienlijk goedkoper dan in de zomer.

IJsland is minder druk in de winter

In het verlengde van het voorgaande punt ligt ook dat de toeristische attracties van IJsland in de winter veel minder drukbezocht zijn. Met een rondreis door IJsland in de winter kan je dus in alle rust genieten van de bijzondere watervallen, vulkanen en ander natuurschoon,

zonder omringd te worden door tientallen andere toeristen.

IJsland is niet zó koud in de winter

Alleen de naam ‘IJsland’ doet al vreze voor ijzige winters, maar in de praktijk valt dit reuze mee. De zeestroom beperkt de kou in IJsland aanzienlijk, vooral in het zuiden van het eiland. De

Rondreis IJsland winter

gemiddelde wintertemperatuur ligt hier dan ook rond het nulpunt, wat vergelijkbaar is met een Nederlandse winter. In de IJslandse Hooglanden is het wel iets kouder, met gemiddeld -10°C.

Betoverende winterlandschappen

Een rondreis door IJsland in de winter voert je van ijsvelden zover als het oog reikt tot besneeuwde vulkanen. De verse sneeuw op de gletsjers zorgt ook voor een extra speciale blauwige glans. Bij voldoende kou zijn sommige watervallen ook (deels) bevroren, wat een unieke aanblik oplevert. De zon hangt bovendien in de winter heel laag in IJsland, wat voor een prachtig zacht licht zorgt. Dit geeft niet alleen een magische glans aan de hele omgeving maar het levert ook de perfecte belichting op voor foto’s. De indrukwekkendste foto’s van de natuur in IJsland zijn dan ook vaak gemaakt in de winter.

Boek direct een heerlijke rondreis door IJsland in de winter via:

Rondreis IJsland winter

Noorderlicht IJsland

Het noorderlicht kan hier natuurlijk niet onbenoemd blijven. Dit unieke natuurfenomeen is immers voor veel mensen dé reden om een rondreis door IJsland in de winter te plannen. Om de kans dat je dit lichtspektakel daadwerkelijk kan zien zo groot mogelijk te maken, is het aan te bevelen om steden te vermijden en het donkere platte land te bereizen.

Warmwaterbronnen in de winter in IJsland

Warmwaterbronnen en geisers zijn een populaire toeristenattractie in IJsland. Het bekendste geothermisch bad van IJsland is The Blue Lagoon. Di bad is echter, anders dan de naam doet vermoeden, eerder groenig in de zomer. In de winter daarentegen kent het bad wél echt de prachtige blauwe kleur. De combinatie van de koude frisse lucht en het warme water is een ware sensatie voor je lichaam.

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen door op één van de buttons te klikken. Dan kunnen we het artikel nog beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *