Je rondreis IJsland zelf regelen. Wat moet je allemaal zelf regelen, wat wil je zelf regelen en wat is hiervoor allemaal nodig?
Je rondreis door IJsland zelf regelen is een must voor de echte avonturier die de adembenemende natuur van het eiland in de Atlantische Oceaan volledig in zichzelf wil opnemen. Geen touroperator kan voldoen aan je eigen persoonlijke wensen om deze parel op geheel eigen wijze te ervaren. Kom op deze pagina alles te weten over een rondreis IJsland en het zelf regelen. Ook heb je de mogelijkheid om een vraag te stellen door hieronder het formulier in te vullen.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland en het zelf regelen >>

Lees hier meer over de:

Het zelf regelen van een rondreis door IJsland.

Rondreis IJsland zelf regelen

Maar wat is er allemaal nodig om je rondreis op IJsland helemaal zelf te regelen? Hieronder een aantal tips en richtlijnen die je zullen helpen om het meeste uit je ontdekkingsreis op IJsland te halen.

  1. Ten eerste moet je natuurlijk je vervoer naar IJsland zelf regelen. IcelandAir is de IJslandse luchtvaartmaatschappij die heel vaak goedkope aanbiedingen heeft om vanaf Schiphol naar Reykjavik te vliegen. Verder is de relatief nieuwe aanbieder WOW erg goedkoop op sommige dagen. Je kunt uiteraard ook gewoon Expedia raadplegen om de prijzen te vergelijken.
  2. Je verblijf op IJsland zelf regelen houdt ook in dat je je overnachtingen zult moeten boeken in combinatie met de locaties en bezienswaardigheden op het eiland die je wilt bezoeken. Dit is dus eigenlijk een tweeledig punt: je zult eerst moeten vaststellen waar je heen wilt en wat je wilt bezoeken en daar vervolgens je verblijfplaats bij moeten zoeken. IJsland kent campings, maar we adviseren toch voor goedkope hotels te kiezen. Je hebt een aantal hotelketens in IJsland die je kunt checken. Zo zijn daar de ketens Foss Hotels, Edda Hotels, Icelandic Youth Hostel Association, Kea Hotels, Icelandair Hotels en Key Hotels vertegenwoordigd. Deze ketens hebben allemaal hun eigen websites die je kunt bekijken om je keuze te maken.
  3. Het vervoer op IJsland is uiteraard iets anders geregeld als in Nederland. Het snelste vervoersmiddel op het eiland is uiteraard een auto. Je kunt op Keflavik Airport bij aankomst inRondreis IJsland zelf regelenIJsland een auto huren bij alle bekende merken autoverhuurbedrijven, zoals Sixt, Avis, Europcar, Hertz, enz. Op het moment van dit schrijven is de goedkoopste optie een auto huren bij Budget. En uiteraard kun je, als je met een kleine groep vrienden of het hele gezin reist, ook kiezen voor een SUV of minivan.
  4. Plan je route over het eiland gebaseerd op wat je wilt zien. Er is zoveel te zien op IJsland (geisers, vulkanen, bergen, lagunes, watervallen, enz.) dat het goed is om van tevoren je rondreis te regelen aan de hand van de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. Als je langs die attracties en bezienswaardigheden reist, vergeet dan ook niet om verafgelegen plekken te bezoeken en in de avonden het Noorderlicht te bekijken. Je reis is niet compleet als je het Noorderlicht niet hebt gezien uiteraard.

Boek direct een heerlijke rondreis door IJsland via:

IJsland zelf regelen, wat is er nog meer nodig?

Last but not least, en wellicht hadden we hiermee moeten beginnen, zorg er wel voor dat al je reispapieren en verzekeringen en dergelijke, op en top zijn geregeld. IJsland ligt niet naast de deur en als er iets gebeurt, ook al is het maar een klein ongelukje, dan kunnen de kosten aardig oplopen als je door omstandigheden gedwongen moet worden teruggevlogen naar Nederland. Dus regel die zaken heel goed vooraf, zodat je zorgeloos van je rondreis door IJsland kunt genieten (of een IJsland vakantie).

We wensen je een hele goede reis en veel IJslandpret!

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *