Rondreis door IJsland in de zomer van 2019.
IJsland wordt steeds meer een populair vakantieland. In 2016 bezochten iets meer dan 1,7 miljoen mensen dit bijzondere eiland, waaronder ongeveer 40.000 Nederlanders. Dit is bijna een verdubbeling van het aantal Nederlandse toeristen in IJsland ten opzichte van 2013. Steeds meer Nederlanders bezoeken dit bijzondere eiland om hier het noorderlicht en de bijzondere natuur van IJsland te zien. De zomer is het populairste jaargetijde onder de toeristen in IJsland. Behalve al het natuurschoon, kunnen met een rondreis door IJsland in de zomer van 2019 ook bijzondere culturele evenementen zoals festivals worden bezocht. In dit artikel nog veel meer over een rondreis door IJsland in de zomer van 2019.

Wanneer je de actuele rondreizen wilt bekijken en die voor de zomer van 2019 dan kan je op één van onderstaande links klikken.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland in de zomer 2019 >>

Meer informatie is te vinden over de:

Rondreis IJsland zomer 2019

  • Natuur in IJsland in de zomer

Rondreis IJsland zomer 2017Het natuurschoon van IJsland is in de zomer eenvoudig te bereiken. Het volledige wegennetwerk is dan namelijk beschikbaar; alleen bij hoge uitzondering is een weg door sneeuw of ijs niet of moeilijk begaanbaar. In de zomer zorgt bovendien het groen in de IJslandse natuurparken voor een extra bijzonder contrast met de uiteenlopende kleuren van watervallen, lavavelden, geisers, gletsjers en ander bijzondere natuurfenomenen in IJsland.

  • Festivals in IJsland in de zomer van 2019

De zomer is hét jaargetijde in IJsland om festivals te bezoeken. Ook in de zomer van 2019 worden in Reykjavik en andere IJslandse steden en stadjes verschillende bijzondere festivals georganiseerd. Dit geldt vooral voor het weekend voorafgaande aan de eerste maandag van augustus. In IJsland staat dit weekend bekend als Verslunarmannahelgi. In dit weekend wordt bijvoorbeeld het festival Ein með öllu (‘Eén met alles’) georganiseerd op campings in Akureyri en Innipúkinn. Wie liever niet naar een camping gaat, kan dit festival ook bezoeken in Reykjavik. Het grootste festival in dit weekend is echter Thjodhatid. Dit festival wordt georganiseerd op de Westman-eilanden (gelegen ten zuidoosten van Reykjavik). Normaliter kennen deze eilanden slechts 4.000 inwoners, maar tijdens dit festival, dat al op de donderdag voorafgaande aan het feestweekend begint, verviervoudigt het inwonertal tot 16.000. De vele festivalgangers verblijven op grote campings op de eilanden. Thjodhatid is overigens geen muziekfestival, maar een plek waar mensen samenkomen om te eten, drinken, dansen en zingen.

Boek direct een heerlijke rondreis in de zomer van 2019 door IJsland via:

Meer over de zomer in IJsland

  • Te verwachten weer en daglengte in IJsland in de zomer van 2019

Rondreis IJsland zomer 2017

Houd er bij een bezoek aan IJsland rekening mee dat dit eiland in de zomer een andere daglengte en een iets kouder klimaat kent dan Nederland. Zo kan een dag in de zomer in IJsland meer dan twintig uur duren. Er zijn dan dus minder dan vier uur waarin de zon ondergaat. Veel hotels en andere overnachtingsplekken zijn hierop ingericht door zonwerend materiaal op of bij ramen aan te brengen, zodat toeristen die niet gewend zijn aan zoveel zonlicht toch goed kunnen slapen. De maximumtemperatuur is in IJsland in de zomer gemiddeld iets hoger dan tien graden Celsius. In de avond koelt het ietsjes af tot ongeveer zeven graden Celsius. Houd er echter rekening mee dat dit gemiddeldes zijn. IJslands weer is zeer wisselvallig, dus het kan ook in de zomer zomaar plots vriezen, waarna even later weer de zon schijnt.

IJsland zomer 2019, online boeken

Meer te weten komen over het boeken van een mooie rondreis door IJsland in de zomer van 2019? Klik dan op één van de links om de reizen te bekijken. Meer te weten komen over vakanties in IJsland? Ga dan naar: www.ijslandvakantie.net.

Bekijk hier de mooiste rondreizen door IJsland in de zomer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *