Rondreis door IJsland in de zomer.
De meeste mensen die een rondreis maken door IJsland bezoeken het eiland in juni, juli en/of augustus. In de zomer is IJsland wat toeristenvriendelijker, met wat hogere temperaturen en minder ijs of sneeuw op de weg, zodat je eenvoudiger door het bijzondere eilandje kan reizen. Bovendien kan je in de zomer in IJsland dingen doen waar in de winter geen mogelijkheid toe bestaat, zoals het reizen door de IJslandse binnenlanden of het spotten van papegaaiduikers. Wanneer je overigens van plan bent om de reizen te bekijken die er te maken zijn voor IJsland in de zomer, dan kan je naar de reisspecialist gaan door op één van de links te klikken.

Bekijk hier de rondreizen door IJsland in de zomer >>

Meer informatie over de:

In de zomer rondreizen door IJsland.

  • Mild maar wisselend weer in de zomer in IJsland

Rondreis IJsland zomerHet wordt in IJsland in de zomer lang niet zo warm als in Nederland. De gemiddelde temperatuur in Reykjavik (Zuidwest-IJsland) ligt in de zomermaanden tussen de 8°C en 13°C. Dit is grofweg vergelijkbaar met Akureyi (Noord-IJsland), al is het hier in de avond gemiddeld iets kouder en overdag iets warmer dan in de IJslandse hoofdstad.

  • In de zomer zijn de dagen heel lang in IJsland

De dagen zijn in IJsland in de zomer onwaarschijnlijk lang. In juni en het begin van juli duren dagen meer dan 20 uur. De zon komt dan al op rond 3:00 en gaat pas weer vlak voor middernacht onder. Vanaf midden juli komt de zon iets later op en gaat zij iets vroeger onder, maar een dag duurt eind juli nog steeds meer dan 18 uur. Aan het eind van augustus duurt een dag nog Rondreis IJsland zomerongeveer 15 uur. De zon komt dan op rond 6:00 en gaat onder rond 21:00.

  • IJslandse binnenlanden bezoeken in de zomer

Het binnenland van IJsland kent moeilijk begaanbare bergweggetjes die buiten de zomer doorgaans te gevaarlijk zijn voor autoverkeer. In juni, juli en augustus zijn deze zogeheten ‘F-roads’, veelal zandweggetjes die soms erg stijl of ruig kunnen zijn, wél open voor autoverkeer, maar alleen voor auto’s met vierwielaandrijving. Wie de wildste stukjes van IJslands natuur wil zien, dient het eiland dus in de zomer te bezoeken. Het binnenland kent bijzondere geisers en gletsjers die door slechts weinig toeristen zijn bezichtigd, zodat je met een rondreis door de IJslandse binnenland een echte unieke vakantie kan samenstellen.

Boek direct een heerlijke rondreis door IJsland in de zomer via:

Spot de papegaaiduiker in IJsland

  • Rondreis IJsland zomerSpot de papegaaiduiker in de zomer in IJsland

De papegaaiduiker is een zeer bijzondere vogel die ietwat lijkt op een miniatuurversie van een pinguïn. Deze vogel komt vooral in het noordwesten van IJsland veel voor. De papegaaiduikers nestelen zich aan de IJslandse kusten in april en verlaten het eiland weer in augustus. De zomer is dus een ideale kans om deze unieke vogel te spotten. Behalve bij de klif Látrabjarg in het noordwesten van IJsland, kan je ook grote aantallen van deze vogels vinden bij de Westmaneilanden (een eilandengroep ten zuiden van Reykjavik) en in Dyrhólaey (Zuidoost-IJsland).

Rondreis IJsland zomer 2019 tip

  • De zomer is ook in IJsland het festivalseizoen

Wie niet alleen voor het natuurschoon door IJsland wil reizen (bijvoorbeeld met een mooie vakantie IJsland of een rondreis door IJsland), kan in de zomer ook naar één van de vele festivals gaan. Vooral op de Nationale Dag van IJsland (de onafhankelijkheidsviering op 17 juni) worden er veel festivals georganiseerd.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *