Anders dan je misschien denkt is het vliegtuig niet de enige manier om naar IJsland te reizen. Dit is enorm fijn als je aan vliegangst lijd of voor mensen die om andere redenen liever niet willen vliegen. Er zijn 2 manieren om naar IJsland te reizen zonder te vliegen, er gaat een Ferry vanuit Denemarken, die heet de Smyril Line. Er is ook een cruise vanuit Rotterdam genaamd de ms Rotterdam. Lees hieronder meer over het maken van een rondreis door IJsland zonder een vlucht.

Maak hieronder je keuze en bekijk de informatie:
Beschikbaarheid / kosten
Individueel / groepsreis
Fly-drive / Excursies
Goed om te weten en meer
* Bij Kras is informatie te vinden over IJsland en de vakanties.

Bekijk hier de reizen >>

Lees hier verder over:

Overzicht:

Bekijk hier de reizen bij Kras

Bekijk hier de reizen bij TUI

Rondreizen door IJsland zonder vlucht.

Onze persoonlijke tips en tricks:

  • Rondreis IJsland zonder vluchtDe eerste manier om naar IJsland te geraken zonder te vliegen is een Ferry genaamd de Smyril Line. De Smyril Line vertrekt helaas niet uit Nederland, je zal hiervoor naar Denemarken moeten reizen! Je zal ook je eigen auto mee moeten nemen, dit kan overigens voordeliger uitpakken dan dat je bijvoorbeeld naar IJsland vliegt en daar een auto huurt. (Vergeet niet je winterbanden mee te nemen.) Als je met de Smyril Line gaat duurt de overtocht 2 dagen en 2 nachten.
  • De Smyril Line is het goedkoopst in het laagseizoen, dan kost een enkeltje maar €53, als je daarentegen in het hoogseizoen gaat kan het zo €149 kosten. Bedenk dus goed wanneer je gaat. Naast deze kosten zal je ook een slaapplek nodig hebben, dit kost tussen de €150 en de €800 per enkele reis. De Smyril Line heeft voorbepaalde vertrektijden, zorg dus dat je op tijd bent!

Meer informatie.

  • De tweede manier om niet te vliegen maar toch in IJsland te geraken is de ms Rotterdam. Het voordeel van de ms Rotterdam is dat hij vertrekt vanuit Nederland. Het nadeel is de prijs, voor de reis inclusief slaapplek, eten en drinken betaal je €2271 per persoon. Hier is een reden voor, de reis naar IJsland is onderdeel van een veel langere cruise.
  • Dit kan je zien als een voordeel of een nadeel, het is een voordeel als je reizen leuk vindt en veel dingen wil zien, maar het is een nadeel als jouw enige doel is om IJsland te zien. Bij deze cruise zitten behalve de excursies in Engeland, Schotland, IJsland en Noorwegen alles inbegrepen. De cruise duurt in totaal 15 dagen.

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven? Dat kan door hieronder het formulier in te vullen.

Meer artikelen:

One thought on “Rondreis IJsland zonder vlucht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *