IJsland? Dat moet je gezien hebben! Alles over het maken van een mooie rondreis door Jon IJsland
Als je echt een keer een andere wereld wilt betreden en je wilt laten verbazen door wonderen (die in dit land dus echt bestaan!) mag een bezoek aan IJsland niet aan je bucket lijst ontbreken. Wanneer je overigens de mooiste reizen wilt bekijken voor IJsland dan kan je op één van onderstaande links klikken. Je hebt vervolgens de mogelijkheid om bij de reisspecialist meer informatie op te vragen en eventueel een mooie rondreis door IJsland te boeken.

Bekijk hier meer over rondreizen door Jon IJsland >

Meer informatie over de:

Rondreizen Jon IJsland.

  • KOUD! Of toch niet?

Rondreis Jon IJslandJe zou denken dat IJsland, refererend naar de naam, een koud en besneeuw land is. Niets is minder waar als het om de zomers gaan. De zomers zijn juist mild en de temperaturen kunnen verrassend oplopen. Daarbij gaat de zon in de zomers op haar hoogtepunt ook nog eens een paar weken niet onder! Als mooie afsluiter van deze aangename zonnige weken kun je getuige zijn van het prachtige nachtelijke Noorderlicht.

  • Puur natuur

Omdat er relatief weinig mensen in IJsland wonen, ongeveer 325.000 verspreid over het hele land, is de natuur bijna onaangeraakt gebleven. IJsland is een van de weinige plekken op aarde waar de natuur echt met rust is gelaten en daar kun je als natuurliefhebber, maar ook als geschiedenisliefhebber ontzettend van genieten bij een bezoek aan het land. Omdat het land niet bewerkt is zie je de omgeving zoals hij al duizenden jaren is.

  • Wellness op zijn best a la moeder natuur

Op verschillende plekken in IJsland zijn warmwaterbronnen te vinden. Deze bronnen bevinden zich tussen de rotsen en de temperatuur van het water is verrassend warm. Een bekende warmwaterbron in IJsland is de Blue Lagoon. Zeker als je in de winter wil ontsnappen aan de koud, maar niets wil missen van de prachtige omgeving, is een bezoek aan het stomende water een uitstekend idee. Pluspuntje: het water is rijk aan mineralen, afgegeven door de bergen, waardoor het ook nog eens een uitstekende verzorging is voor je huid.

  • Rondreis Jon IJslandVisliefhebbers opgelet

IJsland is een eiland, wat betekend: omringt door zee. Aan de ene kant ligt de Noorse zee, aan de andere kant de Atlantische oceaan. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan vis, die wij hier in Nederland niet eens kennen of slechts kunnen importeren. Vers proeven uit de streek is natuurlijk een beleving die je als visliefhebber meegemaakt moet hebben!

  • Ook voor kou!

Dat IJsland extreme kou in de winter betekend, had je waarschijnlijk zelf ook al bedacht. Maar hoe leuk is het om deze optimale ervaring met echte husky honden tochten op de slee, eindeloze wandeltochten door de sneeuw een kraakheldere lucht om van te genieten? Wil je nog meer informatie inwinnen over het boeken van een mooie reis naar IJsland, kijk dan eens op: www.ijslandvakantie.net.

Kortom, IJsland moet je gezien hebben!

Bekijk hier de rondreizen door Jon IJsland >

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder doorgegeven worden.

One thought on “Rondreis Jon IJsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *