Door IJsland reizen? Wat is er allemaal mogelijk? Lees hier meer over rondreizen door Kalle IJsland.
IJsland is een eiland wat omringd wordt door de Atlantische oceaan aan de zuidkant. De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en telt 100.000 inwoners. Deze stad is de grootste van IJsland en heeft een uitstekend uitgaansleven. Het klimaat in deze streek geeft koele zomers en milde winters. Wanneer je een rondreis gaat maken door IJsland zal zeker een bezoek gebracht worden aan deze mooie stad met zijn mooie parken en pleinen. Het noord-oosten van IJsland ligt vlak onder de poolcirkel. De temperaturen zijn in juli gemiddeld zo’n 13 graden maar heeft ook uitschieters van 20 graden of meer.

Wanneer je dit land gaat bezoeken en je wil het noorderlicht aanschouwen dan is een rondreis tussen september en maart aan te raden. In september zijn de temperaturen nog boven nul, maar vanaf november gaan ze gestaag dalen met in januari een minimum gemiddelde van -4. Bekijk hieronder nog veel meer informatie over een rondreis Kalle IJsland.

Bekijk hier meer over rondreizen door Kalle IJsland >

Lees hier verder over de:

Rondreis Kalle IJsland, leuke tips:

 • Bezienswaardigheden bezoeken tijdens je rondreis

Rondreis Kalle IJslandDe bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, hebben bijna allemaal met de natuur te maken. IJsland is een prachtig gebied vol watervallen en vulkanen. Een aantal natuurbezienswaardigeheden die een bezoekje waard zijn;

 • Blue Lagoon
 • Gullfoss
 • Golden Circle
 • Dynjandi
 • Blue Lagoon

De Blue Lagoon ligt midden in een lavaveld. Een luxe, geothermische verwarmde Spa. Heilzaam, warm bronwater dat vanuit kloven van 2000 meter diep wordt gepompt om de spa te voorzien van dit heerlijke bronwater. Het water is op een aantal plekken wel 40 graden en geeft de mens alle ontspanning en wellness die je je maar kunt wensen. De IJslanders hebben deze spa zelf ontwikkeld en trekt elk jaar ongeveer 400.000 toeristen. Zeker een bezoek waard!

Nog meer plekken om te bezoeken zijn;

 • National Museum of Iceland
 • Harpa
 • The Sun Voyager
 • Hallgrimskirkja
 • Perlan

Deze toeristentrekpleisters kun je weer vinden in de steden. Als afwisseling is het interessant om eens een museum te bezoeken.

 • The Sun Voyager

The Sun Voyager is een prachtige sculptuur die je kunt vinden aan de kust vlakbij Reykjavik. Het beeld stelt een skelet van een vikingschiop voor wat tegen de achtergrond van het zwarte lavastrand zeer indrukwekkend oogt. Van veraf is het mooier dan van dichtbij hoewel het leuk is om eronderdoor te lopen. Een prachtig beeldhouwwerk dat zich heel goed leent om te fotograferen.
Natuur IJsland

De natuur van IJsland is toch wel de hoofdmoot wanneer je een rondreis gaat maken door dit betoverende landschap. Imposante watervallen en geisers die hoog in de lucht spuiten. Het grondgebied van IJsland siddert en borrelt. Grotten, en vulkanen zorgen voor een geheel eigen gezicht in IJsland. Nergens op de wereld zal je zo’n indrukwekkend landschap tegenkomen. Omdat het zo afwisselend is zal je nooit verveling ondervinden wanneer je een rondreis onderneemt.

Boek direct een heerlijke rondreis door IJsland via:

Kalle IJsland, the Ice Kave

 • Ice Cave

Een van de nieuwste bezienswaardigheden op IJsland is de IJsgrot. Je kunt een kijkje nemen onder de 580 meter dikke ijskap de Langjökullgletser. Via een 200 meter lange tunnel kom je in een adembenemende mooie ijsgrot waar het ijs blauw gekleurd is. Een trip om nooit meer te vergeten.

Lees hier verder >

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *