Rondreis door Noord-IJsland, wat is er allemaal mogelijk en welke reizen zijn er te boeken?
Veel toeristen die IJsland bezoeken vertrekken na aankomst op het vliegveld in Keflavik naar Reykjavik en blijven de rest van hun vakantie in het zuidwesten van IJsland. Het noorden van het eiland heeft echter ook veel natuurschoon en andere bezienswaardigheden te bieden. In Noord-IJsland, met name in de middelgrote stad Akureyri, zijn bovendien genoeg hotels, hostels en campings te vinden voor één of meerdere overnachtingen. Kom op deze pagina nog veel meer te weten over het maken van een rondreis Noord IJsland, ook heb je de mogelijkheid om bij de reisspecialist de prachtige reizen te bekijken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie rondreis door Noord IJsland!

Bekijk hier meer over rondreizen door Noord IJsland >

Lees hier verder over de:

Rondreis Noord IJsland, meer informatie:

  • Natuur in Noord-IJsland: watervallen, vulkaan en meer.

Rondreis Noord IJsland

Een rondreis door Noord-IJsland zal je voeren langs ongekend natuurschoon. Zo is er in Noord-IJsland de Dettifoss-waterval. Deze bijna vijftig meter hoge waterval heeft met vijfhonderd kubieke meter per seconde het grootste watervolume van Europa. Dit zorgt voor een zowel voor het oog als het oor indrukwekkend waterspel. Vanaf deze waterval loopt een wandelroute naar Asbyrgi, een bijzonder groot ravijn. Liefhebbers van watervallen kunnen bij hun rondreis door Noord-IJsland ook de Aldeyjarfoss-waterval bezoeken.

Deze waterval is zeer eenvoudig te bereiken per auto. Omgeven door grijs-bruine stenen, ziet het wit-blauwe water van de Aldeyjarfoss er welhaast hemels uit. De Kolugljúfur is eveneens een bijzondere waterval in Noord-IJsland. Anders dan de Dettifoss en de Aldeyjarfoss, bestaat de Kolugljúfur niet uit één grote waterstroom die omlaag ‘valt’, maar uit vele ‘trappen’. Hierdoor lijkt het alsof de Kolugljúfur uit vele kleine watervallen bestaat, wat een prachtig natuurlandschap oplevert. Met Askja kent Noord-IJsland ook een vulkaan. Deze vulkaan ligt in het (gratis toegankelijke) Nationaal park Vatnajökull. Askja is nog steeds actief, al is de laatste eruptie in 1961 alweer meer dan vijftig jaar geleden. In het westelijke deel van Noord-IJsland bevindt zich ook nog de Spákonufell, een iets meer dan 600 meter hoge berg die, eenmaal beklommen, prachtige uitzichten oplevert.

Boek direct een fantastische belevenis, een rondreis door IJsland via:

De cultuur in Noord IJsland

  • Cultuur in Noord-IJsland: Arctic Heng en musea.

Rondreis Noord IJslandDe Arctic Henge (in het IJslands Heimskautsgerðið genoemd) is een relatief modern stenen bouwwerk dat zorgt voor bijzondere schaduwvallen en doet denken aan het prehistorische Engelse monument Stonehenge. Daarnaast heeft voor de cultuurliefhebber bijna elk stadje in Noord-IJsland wel één of meerdere musea die zijn toegewijd aan de historie van het leven in de regio. Veelal hebben deze musea betrekking op traditionele beroepen zoals de visserij en de landbouw, maar er zijn ook natuurmusea met veel interessante informatie over de flora en fauna in Noord-IJsland.

  • Dieren in Noord-IJsland: walvissen en dolfijnen spotten.

Eén van de belangrijkste redenen voor toeristen om een rondreis door Noord-IJsland te maken, is de kans om walvissen of dolfijnen te spotten. In de zee ten noorden van IJsland bevinden zich namelijk opvallend veel zeezoogdieren. Bovendien is deze zee relatief rustig en zijn de weersomstandigheden hier vaak gunstig voor het spotten van walvissen. De regio staat ook bekend om het grote aantal (bijzondere) vogels die veelal aan de kunstlijn nesten hebben. Vogelspotters kunnen hier dus ook hun hart ophalen.

  • Hotels, hostels en campings in Noord-IJsland.

In Noord-IJsland zijn de meest uiteenlopende accommodatiesoorten te vinden, uiteenlopend van vele hotels van verschillende groottes en prijsklassen tot hostels, campings, gasthuizen, B&B’s, appartementen en boerderijen waar overnacht kan worden.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net om meer informatie in te winnen.

Bekijk hier de Noord IJsland rondreizen >

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *