Op zoek naar meer informatie over het maken van een fantastische rondreis door Noorwegen IJsland? Lees dan deze pagina door! Wil je het beste van twee werelden, dan is een rondreis Noorwegen IJsland een goed plan. Zoveel natuurschoon heb je ongetwijfeld nog nooit gezien tijdens één vakantie! Natuurlijk, er ligt water tussen de twee landen, maar er zijn tal van opties om van het ene land naar het andere te reizen. Ben je in een van de twee landen, dan is het fijne van een rondreis dat je lekker veel kunt zien. Zo kun je alle tijd nemen om sfeer op te snuiven en je te laven aan bijvoorbeeld de Noorse fjorden en de dynamiek van een stad als Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over het maken van een rondreis Noorwegen en IJsland, wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige rondreis!

Bekijk hier meer over rondreizen door Noorwegen IJsland >

Lees hier meer over de:

Rondreis Noorwegen en IJsland boeken?

Rondreis Noorwegen IJslandMaar er is nog veel meer te zien en te doen in Noorwegen en IJsland. Dat wordt een reis die je nooit meer zult vergeten. Zeker als je onderstaande bezienswaardigheden al dan niet deels op je lijstje zet om te bezoeken tijdens je rondreis:

 • In Noorwegen kun je niet om de stad Bergen heen. Deze stad is gebouwd op heuvels en barst van de gemoedelijkheid.
 • Noorwegen staat bekend om haar fjorden. Bewonder de kliffen en watervallen van fjorden als het Sognefjord en het Geirangerfjord of neem eens een kijkje bij het Hardangerfjord. Niet de minsten onder de Noorse fjorden!
 • Ook gelegen in Noorwegen: het rotsplateau Preikestolen. Deze rots steekt maar liefst meer dan 600 meter boven het water uit. Over indrukwekkend gesproken…
 • Tijdens je rondreis kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een deel met de trein af te leggen. Zo krijg je weer een heel andere indruk van het land. Ga bijvoorbeeld voor de Flåmsbana, dat zich het allersteilste spoortraject van heel Europa mag noemen. Als kers op de taart eindig je bij een spectaculaire waterval.
 • Rondreis Noorwegen IJslandOok in IJsland is een schat aan natuurweelde te vinden, zoals gletsjers en geisers, zoals de grote geiser Geysir en de wat kleinere geiser Strokkur.

Boek direct een heerlijke rondreis door IJsland via:

De Blue Lagoon en papegaaiduikers

 • Is het tijd voor wat ontspanning, dan kun je een dompelmomentje nemen in de bekende Blue Lagoon, een thermaal bad.
 • Ga dieren spotten tijdens je rondreis door IJsland. Zo kun je de bijzondere papegaaiduikers tegenkomen. Deze vogels zijn heel herkenbaar door hun zwart-witte kleuren en een feloranje met gele snavel. Ze lijken een beetje op pinguïns maar hebben een heel eigen karakter en uiterlijk.
 • De hoofdstad Reykjavik mag ook niet vergeten worden. Er zijn leuke gekleurde huisjes te vinden, allerhande musea en panden die gerust als modern omschreven mogen worden.
 • Niet ver van Reykjavik ligt in het plaatse Gulfoss de beroemde zogenoemde Houden Waterval. Voor spectaculaire vakantiefoto’s!

Wanneer je direct de mooiste rondreizen wilt bekijken dan kan je op één van de links klikken. Hieronder vind je nog enkele interessante links om meer informatie in te winnen over rondreizen door Noorwegen en ook door IJsland.

 1. RondreisNoorwegen.eu
 2. NoorwegenVakantie.net
 3. IJslandVakantie.net

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige rondreis door Noorwegen IJsland!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *