IJsland is een uitgestrekte bestemming,klaar om ontdekt te worden. Elke weg, elke berg, elke waterval, elke gletsjer is een National Geographic foto waard en verdient het te worden gezien. Als u op zoek bent naar een onvergetelijke reisavontuur, zal een road trip in IJsland niet teleurstellen. Het is moeilijk te beschrijven in woorden. Het land is visueel zo boeiend :actieve vulkanen, blauwe ijsbergen, brullende watervallen en het noorderlicht. Na elke bocht openbaart zich een prachtig nieuw landschap. Bekijk op deze pagina meer informatie over een rondreis op IJsland, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken bij de reisspecialist. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis op IJsland.

Bekijk hier meer over rondreizen op IJsland >

Meer informatie over de:

7 hele bijzondere plekken die je gezien moet hebben

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ciRAXPKRVVI)

Rondreizen op IJsland.

  • Al rijdend verkennen

Rondreis op IJslandDe Hringvegur is 1340 kilometer lang en is vrijwel helemaal geasfalteerd. De Ringweg van IJsland omsluit het hele land en verbindt de belangrijkste plekken. Die is 1340 kilometer lang en is vrijwel helemaal in uitstekende staat. Kies een auto die past bij uw reis! Juli en augustus zijn de beste maanden weer met de langste uren van daglicht – dat wil zeggen de beruchte middernachtzon. Hierbij volstaat een gewone oude auto, tenzij je van plan bent om de belangrijkste wegen te verlaten, dan hebt je een 4 x 4.

Tijdens het grootste deel van het jaar ligt er sneeuw, dan huur je beter een auto die kan rijden in alle weersomstandigheden met vierwielaandrijving. Voor een goede road trip reken je op zeven dagen, dat is perfect. Je kunt zeker doen een stuk minder in minder tijd, maar als je rustig wil verkennen en verdwalen (dat is het beste deel, toch?) moet je er minimaal 7 dagen door brengen.

Neem zeker een goeie autoverzekering en tank waar het kan! De bevolking is er dun bevolkt, dus meestal wel erg rustig op de weg. Toch is het onverstandig de auto te laten staan om snel even kiekjes te nemen. Tanken doe je steeds waar het kan, om niet voor verrassingen te staan. Daarom is een goeie GPS een must.

Boek direct een prachtige rondreis door IJsland via:

Reykjavik

  • Bruisend Reykjavik!

Rondreis op IJslandReykjavik is een geweldige stad op zichzelf. Het is modern en creatief en erg sfeervol.. Maar je hoeft niet naar IJsland te trekken enkel voor de hoofdstad. Er zijn indrukwekkend veel goede restaurants, bemand met bekroonde chef-koks die zowel creatieve en heerlijke gerechten te creëren. Vergeet niet de fantastische IJslandse koffie, bier, hotdog en pizza te uit te proberen !

IJsland biedt overnachtingen in goedkope hotels tot luxe vijf sterren accommodaties of je nu reist met uw familie, alleen of met uw partner. Het valt toch aan te raden om deze op voorhand te boeken zodat je niet een halve dag op zoek moet gaan naar een plekje. (Rondreis op IJsland)

Het weer op IJsland.

Net zoals het landschap astronomisch varieert, doet het weer. Jezelf kleden in laagjes is een goeie tip! Het weer in IJsland is zo onvoorspelbaar. Het ene moment is het zonnig, het volgende moment regent het. Mist kan zo dicht zijn dat je je in een andere wereld waant. Wees gewaarschuwd, zul je verliefd worden op IJsland. Hoogst waarschijnlijk wordt dit het mooiste wat je ooit hebt gezien. De ruige, wild, ongetemde landschap zal je omver blazen.

Tip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net voor meer informatie en leuke weetjes.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *