Rondreis door Schotland en IJsland.
Met Icelandair en WOW Air kan vanuit Amsterdam direct naar IJsland worden gevolgen, maar het is ook een mogelijkheid om een reis naar IJsland te combineren met een bezoek aan Schotland. Schotland is het meest noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk en vanuit hier is eenvoudig een goedkope vlucht naar IJsland te vinden. Op deze manier kan je in één vakantie genieten van zowel de unieke natuur in IJsland als de culturele bezienswaardigheden in Schotland. Bekijk hieronder meer leuke tips en weetjes over een rondreis Schotland en IJsland.

Bekijk hier meer over rondreizen door Schotland en IJsland >

Lees hier verder over de:

Rondreis Schotland en IJsland boeken?

Van Schotland naar IJsland reizen

Rondreis Schotland IJslandEr zijn voldoende vliegmaatschappijen die vluchten van Schotland naar IJsland (en vice versa) aanbieden, waaronder Icelandair, WOW Air en easyJet. Een directe vlucht van Schotland naar IJsland duurt ongeveer 2,5 uur. Indien indirect wordt gevlogen, met een tussenstop in bijvoorbeeld Londen, zijn er nog meer reismogelijkheden. Uiteraard is de reisduur dan wel groter.

Naar IJsland vliegen met Icelandair

Icelandair biedt gedurende het hele jaar vluchten aan vanuit de Schotse plaatsen Aberdeen (Oost-Schotland) en Glasgow (Midden-Schotland) naar IJsland.

Naar IJsland vliegen met WOW Air

Met WOW Air kan gedurende het hele jaar vanuit de Schotse hoofdstad Edinburgh (Zuid-Schotland) naar IJsland worden gevlogen.

Naar IJsland vliegen met easyJet

Ook easyJet biedt het hele jaar door vluchten aan tussen Edinburgh en IJsland.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=bGmp4N4gQy4)

Boek direct een prachtige rondreis door IJsland via:

Per boot via Denemarken reizen en meer

Per boot via Denemarken

Er bestaat ook de mogelijkheid om per veerboot naar IJsland te reizen, maar deze door Smyril Line aangeboden vaart heeft niet Schotland maar een stadje in het noorden van Denemarken (Hirtshals) als vertrekpunt. Op deze veerboot kan je ook je auto meenemen. Dit is wel een vrij dure manier om in IJsland te geraken; vliegen is vele malen goedkoper.

Bezienswaardigheden in Schotland

Kom hieronder nog meer te weten over de bezienswaardigheden in Schotland en ook heb je de mogelijkheid om de mooiste reizen te bekijken bij de reisspecialist. Waar IJsland adembenemend natuurschoon kent, heeft Schotland vooral veel bijzondere culturele bezienswaardigheden.

Kastelen in Schotland

Rondreis Schotland IJslandZo kan je bijvoorbeeld aan een tocht langs historische Schotse kastelen deelnemen. Schotland kent kastelen uiteenlopend van gigantische forten in rotsachtige omgevingen tot eenzame torens in heuvellandschappen. Cubbie Roo’s Castle is bijvoorbeeld met 1145 als bouwjaar waarschijnlijk het eerste stenen kasteel dat in Schotland is gebouwd, maar tegenwoordig is niet heel veel meer van dit kasteel te bewonderen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Edinburgh Castle dat tot op de dag van vandaag in goed onderhouden staat triomfantelijk boven de Schotse hoofdstad uitsteekt. (Rondreis Schotland IJsland)

Musea in Schotland

Schotland kent ook tal van interessante musea. In bijvoorbeeld het in Glasgow gelegen Kelvingrove Art Gallery and Museum kan je gratis meer dan 8.000 kunstwerken en 22 galerijen bezichtigen. Een geheel ander soort belevenis is het openluchtmuseum Highland Folk Museum in Newtonmore. Dit museum geeft een realistisch idee van hoe het leven er in Schotland uitzag in vroegere tijden. In Fraserburgh vind je een historische vuurtoren die is omgebouwd tot het Museum of Scottish Lighthouses dat de historie van de vuurtoren in Schotland vertelt.

Kapellen en kerken in Schotland

Behalve burchten en kastelen, heeft Schotland ook een groot aantal bijzondere kerken en kapellen. Wellicht de bekendste is de in de buurt van Edingburg gelegen Rosslyn Chapel. Voor meer informatie over rondreizen door Schotland:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=AIid7k3m4KE)

Tip: www.ijslandvakantie.net voor meer informatie over IJsland reizen.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *