Binnen drie uur vliegen van Nederland kun jij je bevinden in één van de meest ruige omgevingen die Europa kent. Waanzinnige watervallen, woeste rivieren, kilometerslange gletsjers en veel bijzondere dieren zoals duizenden papegaaiduikers en enorme walvissen. IJsland heet het allemaal en is echt de moeite waard om te bezoeken voor een kort bezoek of een rondreis. Op deze pagina kom je nog veel meer te weten over de rondreis in IJsland en overnachten in een vakantiehuis, ook kan je bij de reisspecialist de prachtige rondreizen bekijken.

Door op één van de blauwe links te klikken heb je de mogelijkheid om bij de reisspecialist de mooiste rondreizen te bekijken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier meer over rondreizen door IJsland >>

Lees hier verder over de:

Rondreis vakantiehuizen IJsland, leuke tips

  • De mooiste watervallen!

Rondreis vakantiehuizen IJslandIn IJsland kun je heel veel watervallen vinden. Doordat het landschap continu veranderd door het verplaatsen van ijs en activiteiten van actieve vulkanen, zijn er veel bijzondere plekken te vinden. De Gullfoss, Skogafoss en de Seljalandsfoss behoren tot de meest bijzondere watervallen die je in Europa kunt vinden. De Gullfoss is een waterval die je kunt vinden in een grote kloof en is zo’n 60 meter hoog. De bewoners van IJsland noemen deze waterval ook wel de “Gouden Waterval” omdat de meest prachtige kleuren verschijnen als de zon er op schijnt. Bij de Skogafoos kun je ook achter de waterval langslopen. Hier kun je as echt beleven wat de kracht is van deze waterval. De Seljalandsfoss is een 66 meter hoge waterval die vanaf een klif zo een prachtige lagune in stort. ‘s avonds is de waterval verlicht en dit zorgt voor de meest prachtige plaatjes.

Boek een unieke belevenis, een mooie rondreis door IJsland via:

  • Akureyri en Reykjavik!

Natuurlijk kent iedereen de hoofdstad Reykjavik, maar veel mensen weten niet dat de tweede grote stad van IJsland, Akureyri, ook een erg aantrekkelijke stad is om te bezoeken. De stad is de enige grote stad naast Reykjavik en tel ongeveer 20.000 inwoners. Rondreis vakantiehuizen IJslandBezienswaardigheden hier het mooi historische centrum, de botanische tuinen en het fjord dat letterlijk tegen de stad aan ligt. Reykjavik is de meest levendige stad. Alles in de stad is op loopafstand en heeft ontzetten veel hippe barretjes en winkels, waar je jezelf uren lang kunt vermaken.

  • Excursies

Voor menen die van avontuur houden, zijn er vanuit Reykjavik ontzetten veel excursies te boeken. Zo kun je met een boot op walvissafari gaan, waar je, als je geluk hebt, orka’s kunt zien. Ook kun je er op uit gaan met een sneeuwscooter of een Husky Hondenslee. Op deze manier ga je op hoge snelheid door het landschap en kom je op plekke waar je niet snel zult komen. Een excursie die je absoluut niet mag missen is een excursie naar het Noorderlicht. Tijdens de donkere, koude en heldere nachten van IJsland, kun je dit bijzondere natuurverschijnsel vaak waarnemen. Het moment dat de lucht groen, paars en blauw wordt is werkelijk onbeschrijfelijk en is een moment dat je niet snel zal vergeten. IJsland is dus een perfecte bestemming voor mensen die van woeste en ruige natuur houden in combinatie met actieve excursies.

Linktip: Voor meer informatie over vakanties in IJsland: www.ijslandvakantie.net.

Lees hier verder >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media, op deze manier kunnen we het artikel nog beter en informatiever gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *