Tips voor een rondreis door West-IJsland.
Het land IJsland bestaat uit acht verschillende regio’s. De regio in het uiterste westen van het eiland wordt Vesturland genoemd (dit is, heel toepasselijk, IJslands voor ‘Westland’). Vesturland heeft zoveel natuurschoon te bieden, dat een rondreis door West-IJsland genoeg is om een hele vakantie mee te vullen.

Kom hieronder nog veel meer te weten over een rondreis door West IJsland, ook heb je de mogelijkheid om de reizen te bekijken die aangeboden worden door de reisspecialist voor IJsland. Heel veel plezier met het uitzoeken van een geweldige reis naar West IJsland.

Direct de actuele reizen door West IJsland bekijken? Klik dan op één van de links. Vergelijk de reizen en vraag meer informatie op!

Bekijk hier de rondreizen door West IJsland >>

Meer informatie over de:

Rondreizen door het westen van IJsland.

  • Kaart voor rondreis door West-IJsland

Rondreis West IJslandVeel van de toeristische informatie over IJsland is tegenwoordig eenvoudig online te vinden. Zo ook een voor toeristen ontwikkelde kaart van Vesturland, die hier als pdf-bestand is te downloaden. Op deze kaart, met informatie in het IJslands en Engels, worden ook de belangrijkste toeristische attracties weergegeven.

  • Nationaal park Snæfellsjökull

In het meest westelijke deel van IJsland is in het nationaal park Snæfellsjökull de bijna anderhalf kilometer hoge stratovulkaan Snæfell te bezichtigen, alsook de gletsjer die bovenop deze vulkaan ligt. Dit aan de zee grenzende park is een absolute must voor natuurliefhebbers. Toegang tot dit park is gratis, wat overigens geldt voor alle nationale parken in IJsland. Gezien de uiterst westelijke ligging, is dit park een mooi begin voor een rondreis door West-IJsland.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=uw6vFYmu-L0)

  • Waterval Glymur

De waterval Glymur is bijna 200 meter hoog en daarmee de op één na hoogste waterval van IJsland. Glymur ligt nabij het in het zuiden van Vesturland gelegen stadje Hvalfjörður. De Glymur is geen waterval zoals de Niagarawatervallen waarbij een grote hoeveelheid water ongehinderd omlaag ‘valt’, maar eerder een aaneenschakeling van vele kleine watervallen. Dit zorgt voor een oogstrelend landschap.

  • Watervallen Hraunfossar
Rondreis West IJsland
Rondreis West IJsland

Hraunfossar is een over bijna een kilometer verspreide reeks watervallen. Wie een goed uitzicht op deze watervallen heeft, kan tegelijkertijd natuurgroen, een lavaveld en het vele water dat van de watervallen in de Hvítá-rivier stroomt zien.

  • Grot Víðgelmir

Víðgelmir is met bijna 150 duizend kubieke meter de grootste grot van IJsland en zelfs een van de grootste lava-grotten ter wereld.

  • Heetwaterbron Deildartunguhver

In Reykhol, een stadje in het oostelijke deel van Vesturland, ligt de heetwaterbron Deildartunguhver. Met 180 liter 100°C warm water per

Rondreis West IJsland
Rondreis West IJsland

seconde is dit de meest krachtige warmwaterbron van Europa. De constante damp boven deze waterbron is getuige van de enorme hitte die hier vandaan komt. Gezien de relatief oostelijke ligging van deze bron, is dit een mooie plek om een rondreis door West-IJsland af te sluiten.

  • Accommodaties in West-IJsland

Toerisme is de afgelopen jaren sterk toegenomen in IJsland, waardoor het eiland ook steeds meer hotels en hostels kent. Voor een rondreis door West-IJsland kan bovendien ook voor overnachtingen in appartementen, B&B’s, campings, vakantieboerderijen of gasthuizen worden gekozen. De allergoedkoopste overnachting is bij menig hostel of gasthuis beschikbaar voor wie zijn eigen slaapzak meeneemt.

Boek een rondreis door West IJsland via:

Reizen naar West-IJsland

De grootste stad in West-IJsland is Akranes, maar de West-IJslandse stad met de beste verbindingen met andere IJslandse steden zoals Reykjavik is Borgarnes. Zo zijn er vier buslijnen tussen Borgarnes en Reykjavik. Het is echter prettiger om een auto te huren, zodat je voor je rondreis door West-IJsland niet afhankelijk bent van busverkeer. Tip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net voor meer informatie over reizen door het unieke IJsland.

Lees hier meer >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan met anderen door op één van de social media buttons te klikken. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis door het westen van IJsland.

One thought on “Rondreis West IJsland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *