IJsland is het perfecte land om te genieten het ruige landschap, geweldige excursies, het mooie Reykjavik en de vele bijzondere dieren die je hier kunt vinden. IJsland heeft ongelooflijk veel te bieden en dat wil jij niet missen. Speciaal daarvoor laten we jou kennis maken met de beste plekken van IJsland. Wanneer je direct een mooie reis wilt boeken of gewoon meer informatie wilt inwinnen over een vakantie IJsland februari 2019 dan kan je op één van de links hieronder klikken.

Je komt vervolgens bij de reisspecialist terecht waar je fantastische reizen kunt gaan boeken! Heel veel plezier met het uitzoeken van een vakantie naar IJsland in februari 2019.

Bekijk hier de vakanties in IJsland in de maand februari 2019 >>

Lees hier verder over de:

Vakantie IJsland februari 2019

  • Vestmannaeyjar

Vakantie IJsland februari 2019De meeste mensen beginnen hun reis naar IJsland in Reykjavik, maar het land heeft nog vele andere, bijzondere steden dorpen. Vestmannaeyjar is een een groep eilanden die ongeveer 11 kilometer van het vaste land liggen . De gelijknamige stad wordt ook wel het Pompeii van het noorden genoemd. In 1973 begon er lava te stromen uit de Helgafell vulkaan en werden er meer dan 400 huizen verwoest. Om de haven te redden van de lavastroom werd er zeewater gebruikt om de lava te stoppen. Door de uitbarsting ontstonden er lava velden die nu worden gebruikt om energie op te wekken. In het eerste weekend van augustus wordt er een jaarlijks muziekfestival gehouden waar duizenden mensen op af komen.

  • Prachtige natuur

Zoals al eerder gezegd is IJsland enorm in trek bij mensen die bijzondere flora en fauna willen zien. Een erg populaire attractie is het spotten van walvissen. Vanuit vrijwel elke stad gaan er boottochten richting open zee om je mee te nemen naar de mooiste plekken om walvissen te spotten. Naast vinvissen en bultruggen heb je ook de kans om een orka te spotten. Ook watervallen zijn volop aanwezig in IJsland. Zo is de Detifoss waterval de krachtigste va heel Europa. Met een hoogte van 45 meter en 100 meter breed is deze waterval erg spectaculair.

Boek een vakantie in februari 2019 naar IJsland via:

Het Noorderlicht in februari 2019

  • Het Noorderlicht bekijken op een bijzondere manier

Vakantie IJsland februari 2018Dit natuurverschijnsel is op zichzelf al een wonder te noemen. Bij een heldere en koude nacht, licht de hemel op met allerlei kleuren van blauw, paars en groen. Als je deze ervaring nog extra speciaal wilt maken, is het mogelijk om mee te gaan met een Husky tocht. Met hoge snelheden raas je in een hondenslee door de uitgerekte en witte sneeuwlandschappen. Vervolgens kun je je eigen maaltijd vangen door te gaan ijsvissen. Terwijl je de eigen gevangen vis klaarmaakt boven het vuur, zul je optimaal genieten van het Noorderlicht. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

  • Reykjavik

Deze hoofdstad van IJsland is een genot om in rond te lopen. De mooie gekleurde huizen, de hippe restaurants en het kleine historische centrum, maken Reykjavik tot een erg prettige stad. Binnen de stad is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Zo zijn er diverse musea waar je de prachtige geschiedenis van de Vikingen kunt zien. Ook is IJsland het land van wellness en ontspanning. Niet ver van de stad, ligt de Blue Lagoon. Een verzameling van prachtige warmwaterbronnen waar je optimaal tot rus kunt komen.

Link tip: Neem ook eens een kijkje op: www.ijslandvakantie.net om meer te weten te komen over reizen naar IJsland en over IJsland zelf.

Bekijk hier de vakanties in IJsland in februari 2019 >>

Vragen, correcties en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we dit artikel over de reis in februari nog veel beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *