IJsland wordt steeds populairder als vakantiebestemming voor zowel jonge als oudere mensen. Dat komt met name door de ongekende schoonheid van het land zelf, de uitzichten en landschappen zijn vaak adembenemend. Je kan er zeker van zijn dat een vakantie naar IJsland een onvergetelijk avontuur wordt. Niet alleen in de zomer is IJsland een populaire bestemming, ook in de wintermaanden is er ontzettend veel te zien en beleven in dit land. Zo kan je in februari perfect op korte vakantie naar dit bijzondere land).

Door hieronder op één van de links te klikken kom je bij de specialist terecht waar je prachtige reizen kunt boeken, zo ook voor de maand februari. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie.

Bekijk hier meer over vakanties in IJsland in februari >>

Lees hier meer informatie over de:

In februari naar IJsland voor een vakantie.

IJsland in februari

Vakantie IJsland februari

IJsland kent vaak bizarre weersomstandigheden in de wintermaanden. Hierdoor is het praktisch niet mogelijk om rondreizen te maken en is als voertuig een 4-WD– of een terreinwagen aan te raden. Deze zijn te huur in IJsland zelf. De wintermaanden zijn absoluut wel de moeite waard in IJsland, het land is dan zo bijzonder! Er ligt vaak een dik pak sneeuw en de zon gaat halverwege de middag al onder, dat zorgt voor een heel bijzonder en uniek gevoel bij toeristen.

Het land is in de winter niet zo koud als dat de naam van het land je laat denken. De gemiddelde temperatuur in deze maanden licht ongeveer rond het vriespunt. Door de gure wind lijkt het echter kouder, in de wintermaanden waait het stevig en het weer kan heel snel omslaan. In de maanden december en januari is het ongeveer 5 uur per dag licht, vanaf de maand februari wordt dit weer snel meer, waardoor deze maand geschikt is om in IJsland te genieten van een vakantie. Het zeer bijzondere Noorderlicht is in de wintermaanden het beste zichtbaar.

Boek een vakantie in februari naar IJsland via:

IJsland in de winter

Bezienswaardigheden in de winter

In de zomermaanden zijn rondreizen door IJsland heel populair, daarbij worden allerlei bezienswaardigheden aangeprezen. Ook in de winter zijn er veel plekken die het bezoeken zeker waard zijn:

  • Vakantie IJsland februariPingvellir National Park; op ongeveer 50 kilometer afstand van de hoofdstad is dit park te vinden. Het ligt op een bijzondere plek, hier is namelijk de verschuiving van de Amerikaanse en Euraziatische tektonische plaat te zien en wel met het blote oog!
  • Vik; in Zuid-IJsland zijn geheel zwarte stranden te vinden. Hoe het zwart is geworden? Dat komt door de vele vulkaanuitbarstingen. De zwarte stranden wekken een heel mysterieus gevoel op. Bij ‘Vik’ is dit heel goed zichtbaar, samen met de kracht van de zee.
  • The Blue Lagoon; zowel in de zomer als in de winter zijn deze thermale wateren een echte bezienswaardigheid. Veel mensen geloven daadwerkelijk in de geneeskrachtige werking van het water.
  • Geysir en Strokkur; deze geisers zijn zeer bekend in IJsland. Vroeger was de Geysir één van de sterkst spuitende geisers in het land. Deze geiser is nu niet zo actief meer, de geiser Strokkur des te meer. Iedere 8 minuten wordt er vanuit deze geiser een enorme hoeveelheid warm water naar boven gespoten.

Naast de hierboven genoemde plaatsen zijn er nog veel meer plaatsen de moeite waard om te bezoeken. Met name ook in de winter! Wanneer je overigens de reizen wilt bekijken dan kan je op één van de links klikken. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar IJsland (kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net).

Bekijk hier de februari vakanties in IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig? Deel dit dan met anderen door op één van de social media buttons te klikken. Wij wensen je heel veel plezier met het maken van een prachtige reis door IJsland in de maand februari of een andere maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *