Ontdek het Noorderlicht tijdens een vakantie IJsland.
Stel je eens voor: je staat ergens in the middle of nowhere in IJsland, je kijkt omhoog en je ziet dat de hemel gevuld is met prachtige groene bewegende lichten. Dát is het Noorderlicht. IJsland is de perfecte vakantiebestemming om het Noorderlicht te ‘chasen’. Het enige wat je nodig hebt is een heldere hemel, een actief licht en een mooie plek in de natuur waar weinig kunstmatig licht te vinden is. Op naar IJsland! Kom op deze pagina veel meer te weten over een vakantie IJsland en het bezoeken van het Noorderlicht en ook heb je de mogelijkheid om de prachtige reizen te bekijken bij de reisspecialist. Heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier meer over Noorderlicht vakanties in IJsland >>

Lees hier meer over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=bmN5y2BYFMU)

Vakantie IJsland Noorderlicht boeken?

Onvergetelijke trip.
Vakantie IJsland NoorderlichtJe kunt het Noorderlicht in IJsland in verschillende maanden bekijken, maar de beste tijd om te gaan is wanneer het het meest donker is in het land. Daarom zijn de maanden november tot en met maart/april de beste maanden om het licht te kunnen spotten. Sommige mensen hebben het licht zelfs in september gezien. Deze maanden zijn overigens niet de garantie om het Noorderlicht daadwerkelijk te zien: hoe helder het ook is, het licht hoeft zichzelf niet te laten zien. Het is een kwestie van toeval én de juiste omstandigheden. Wanneer je het Noorderlicht eenmaal hebt gezien, kun je er geen genoeg van krijgen.

Donkere plekken.
Het beste tijdstip om het Noorderlicht te bekijken is tussen 21:00 uur en 01:00 uur, maar wanneer het echt donker is zoals in december of januari (in deze maanden is het maar een paar uur licht in IJsland) kun je het licht zelfs al om een uurtje of 18:00 spotten. Hoewel je het Noorderlicht ook af en toe kunt zien in hoofdstad Reykjavik is het aan te raden om een auto te huren en zelf op pad te gaan, de natuur in. Hoe donker de plek, des te beter. Vanuit Reykjavik gaan er tevens diverse excursies om het Noorderlicht te zoeken. Ga bijvoorbeeld mee met een grote tourbus of kies ervoor om in een jeep of een mini-van de natuur in te trekken. Tip: rij een berg op of ga richting een vulkaan om het Noorderlicht op een bijzondere wijze te ontdekken.

Boek een Noorderlicht vakantie in IJsland via:

IJsland Noorderlicht

Vakantie IJsland NoorderlichtHet Noorderlicht: kort samengevat

  • Beste tijd om te zien: november tot en met maart/april
  • Tussen 21:00 en 01:00 uur
  • Zoek een zo donker mogelijke plek
  • Heldere hemel is geen garantie op het Noorderlicht
  • Onvergetelijke ervaring

Land van meer gezichten.
Je kunt er dus niet vanuit gaan dat je het Noorderlicht kunt zien. Lees je daarom van tevoren nog goed in wat je nog meer kunt ondernemen en bekijken. Gelukkig is IJsland een prachtig land dat ontzettend veel te bieden heeft. Het land staat bekend om de vele pony’s en paarden: maak bijvoorbeeld een bijzondere tocht per paard en ontdek het magische landschap van IJsland. Het land kent honderden warme bronnen, waar je lekker kunt ontspannen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de bekende Blue Lagoon of huur een auto er ga zelf op pad, op zoek naar natuurlijke bronnen. Een reis naar IJsland is meer dan onvergetelijk te noemen.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net om meer te weten te komen over de Noorderlicht reizen in IJsland.

Bekijk hier de Noorderlicht reizen in IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hier geplaatst worden over deze reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *