Lees hier verder over de vakanties in IJsland voor de maand oktober ->

Vakantie IJsland oktober

Vakantie IJsland oktoberIJsland heeft een geconcentreerd toeristische seizoen, met een piek van half juni tot en met augustus. Veel IJslanders denken dat de zomer toeristen niet weten wat ze missen. IJsland biedt genoeg te doen, zelfs in de winter wanneer de prijzen aanzienlijk lager zijn voor vliegtickets, autoverhuur, en accommodaties. Vanaf oktober daalt het bezoekers snel, maar net dan heb je die aantrekkelijke plekjes voor jou alleen! Op deze pagina kom je meer te weten over het boeken van een vakantie IJsland in oktober (Vakantie IJsland oktober). Ook heb je de mogelijkheid om meer informatie in te winnen bij de reisspecialist. Heel veel plezier met het uitzoeken van een reis naar IJsland in de oktobermaand.

Door hieronder op één van de links te klikken kom je bij de reisspecialist terecht waar je de mooiste reizen en vakanties naar IJsland kan uitzoeken.

Bekijk hier de oktober vakanties in IJsland >>

Vakantie IJsland oktober, meer info

  • IJsland in de herfst

September is de maand waarin de nachtelijke hemel zijn beroemde noorderlicht begint te geven. Het deken van verlichting bestaat uit duizenden tinten groen, blauw, rood en geel. Dit magnetische fenomeen duurt tot het einde van de winter. Tijdens het tussensseizoen is het Skaftafell National Park op zijn mooist. De panorama’s zijn prachtig wanneer ze beschilderd zijn meterfst kleuren! In oktober neemt de temperatuur snel af met gemiddelde temperatuur tussen 3 ° C en 7 ° C ,maar wel met ijskoude nachten.

  • Reykjavík en omgeving

De meeste off-season bezoekers gebruiken de hoofdstad Reykjavík als thuisbasis en combineren de cultuur en het uitgaansleven met activiteiten zoals paardrijden, rondreizen en het bezoeken van kuuroorden. Reykjavík is bijzonder levendig met culturele activiteiten, een aantrekkelijke gastronomie en een rijk nachtleven.

Vakantie IJsland oktoberBuiten de zomer zijn dagtochten vanuit de hoofdstad minder gevarieerd maar de populaire Golden Circle tour loopt het hele jaar door. Twee van zijn belangrijkste highlights zijn de Strokkur geiser en Gullfoss waterval. Beide ook prachtige landschappen om in rond te dwalen!
Verschillende bedrijven leiden ook nachtelijke tochten op zoek naar de Aurora Borealis, het Poollicht.
Menig (amateur)fotografen bezoeken IJsland omwille van zijn verrassende en vooral diverse natuurverschijnselen.

Indien je besloten hebt om in oktober naar IJsland te gaan dan zijn er verschillende reisaanbieders die je kunnen voorzien van een prachtige rondreis of vakantie. Hieronder vind je nog enkele andere aanbieders terug, TUI en Kras.

Boek direct een IJsland vakantie in oktober:

IJsland in oktober, huur een auto!

  • Huur een auto en verken het eiland.

Tussen oktober-maart is het aan te bevelen te rijden met een 4×4 of een equivalent dat kan omgaan met de weersomstandigheden en die grip heeft op de ijzige wegen. Tingvellir is een van de meest bezochte toeristische attracties in IJsland. Elk jaar komen er duizenden bezoekers naar het nationale park om beter kennis te maken met de grootste historische site en de IJslands’ parel van de natuur.

Highway no. 1, beter bekend als de Ring Road, is de meest bereisde route rond IJsland. Het is het hele jaar open. Reis je buiten de bevolkte gebieden, houdt dan rekening met de weersomstandigheden en de toestand van het voertuig. Zo leuk als de IJslandse natuur is, houd je best rekening met alle verkeersborden en signalen! Uiteraard zijn begeleide tour arrangementen te regelen voor wie zelf liever niet achter het stuur zit!

Link: www.ijslandvakantie.net voor meer weetjes en tips.

Bekijk hier meer over IJsland vakanties in oktober >>

Vakantie IJsland oktober
4.7 (93.33%) 6 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *