Mooie rondreis door natuurrijk IJsland. Wat is er allemaal mogelijk als je een vakantie of een prachtige rondreis wilt boeken? Welke tips zijn er te vinden over het maken van zo’n reis?
Walvissen spotten, zwemmen in de Blue Lagoon en diverse watervallen en vulkanen bezichtigen; IJsland kent veel mooie en bijzondere natuurgebieden- en verschijnselen die je kunt bezoeken. Het land ligt geheel in de oceaan en het noordoostelijk gedeelte van het land ligt net onder de poolcirkel. Daarnaast staat IJsland bekend om het Noorderlicht dat je er kunt zien in de wintermaanden. Kom hieronder meer te weten over een vakantie in IJsland of het maken van een rondreis.

Bekijk hier de vakanties & rondreizen voor IJsland >>

Lees hier verder over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ciRAXPKRVVI)

Tips voor een reis in IJsland

IJsland is het meest dunbevolkte land van Europa en de hoofdstad Reykjavík is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Omdat er op IJsland weinig luchtvervuiling is, kun je hier het Noorderlicht vaak goed zien. Het land biedt veel mogelijkheden voor rondreizen om bijvoorbeeld gletsjers en geisers te bekijken. Hou je van een goede trekking? Dan is IJsland helemaal jouw land. Landmannalaugar is namelijk een bijzondere plek in IJsland en het start-en eindpunt van routes voor een trekking door het hoogland van IJsland. Onderweg zie je onder meer lavavelden en het rhyoliet gebergte met diverse kleuren. Wanneer je wilt hiken kun je naar Brennisteinsalda en Bláhnjúkur gaan. Het gebied is van juni tot en met eind september voor toeristen toegankelijk. Daarna is de weg ernaar toe afgesloten.

Lees hier verder >>

Vakantie IJsland rondreis boeken?

  • Vakantie IJsland rondreisWat kun je doen in IJsland?

Het land staat voornamelijk bekend om zijn prachtige natuur, maar er zijn nog veel andere bezienswaardigheden. Dit zijn onder meer plekken die erg de moeite waard zijn:

  • De hoofdstad Reykjavík is rijk aan historie
  • Walvissen spotten
  • Blue Lagoon: een verwarmde spa met geothermisch water dat is verwarmd

Boek direct een IJsland vakantie of een rondreis bij:

De grootste watervallen van Europa, in IJsland!

Grootste watervallen van Europa

Wanneer je een liefhebber bent van watervallen, dan kun je in IJsland volop genieten. Hier vind je Dettifoss: de grootste watervallen van heel Europa. Deze zijn 44 meter hoog en honderd meter breed. Daarnaast is er ook een kloof waarlangs een wandelroute loopt van 34 kilometer. Deze loopt van Dettifoss naar Asbyrgi en je kunt onderweg kamperen in Vesturdalur.

Vakantie IJsland rondreis
Vakantie IJsland rondreis

Flora en fauna in IJsland

Ruige bergen en fjorden kenmerken het landschap in het oosten van IJsland. Hier kun je lange wandelingen maken en als je van vogels houdt, ben je hier helemaal goed. Papegaaiduikers zijn één van de bekendste vogels in IJsland en in de zomer is een groot deel van de papegaaiduikers van de hele wereld in dit land te vinden. Vooral op het eiland Langanes dat bijna onbewoond is, vind je veel soorten vogels.

Ontspannen in verwarmde baden

Tijdens je reis ook even tot rust komen? Er zijn diverse geothermische verwarmde baden in IJsland. Zo heb je naast de Blue Lagoon ook Mývatn Nature Baths en Fontana. Een bezoek aan zo’n zwembad is in de IJslandse stadjes een must. IJsland is bij uitstek een land voor natuurliefhebbers en voor vakantiegangers die ook van rust en ontspanning op z’n tijd houden. Een bijzondere reis beleef je in IJsland zeker!

Tip: Kijk ook eens op www.ijslandvakantie.net voor meer informatie over IJsland vakanties.

Bekijk hier alle informatie >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nou nuttig? Deel dit dan met anderen door dit op social media te delen (op één van onderstaande buttons). Op deze manier kunnen we het artikel beter en informatiever gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *