Een vakantie in IJsland in de winter meemaken? Dat kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring!
Een vakantie doorbrengen op IJsland, tijdens de wintermaanden, is zeer goed mogelijk voor een korte vakantie. Je kunt niet heel IJsland met de auto doorkruisen, maar je kunt wel een rit maken aan de zuid- of westkust van IJsland. Voor een bezoek aan Noord-IJsland vlieg je van Reykjavik naar Akureyri. Je kunt daar een auto ophalen. Dat moet je wel vooraf regelen. Het is verstandig om, met de soms zeer slechte weerstoestanden tijdens de winter, met een 4WD aandrijving te rijden.

Ook een terreinwagen is daarbij een goed alternatief. Je kunt echter beter kiezen voor een reis in IJsland, ook in de winter, voor een groepsreis. Je kunt dan ook nog actieve excursies nemen zoals een superjeep safari of een sneeuwscooters tour. Ook is het mogelijk een gletsjerwandeling erbij te boeken. Bij een groepsreis wordt alles vooraf geregeld. Regel alles bij een erkend reisbureau. Je moet weten wat voor kleding je nodig hebt, maar ook welke papieren. De maanden vanaf oktober tot april zijn de wintermaanden.

Bekijk hier de vakanties in IJsland in de winter >>

Lees hier meer over de:

IJsland vakanties in de winter.

  • Daglicht

Vakantie IJsland winterWanneer je aan IJsland denkt, denk je als snel aan ijs dus kou. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur 5 graden onder nul. Het is vooral de wind die alles zo koud doet aanvoelen. De eerste blijvende sneeuw valt meestal rond de kerst. De echte serieuze sneeuw, die blijvend is, valt rond de kerst. De sneeuw, geschikt voor de skipistes in het noorden, valt tot eind april. In oktober is het ongeveer 8 uur per dag licht. In december en januari is dat gemiddeld 5 uur per dag. Vanaf februari worden de dagen overdag weer langer.

  • Noorderlicht

Wanneer je op IJsland bent, moet u het fenomeen Noorderlicht zeker bekijken. Dat is vooral tijdens de wintermaanden, bij helder weer, goed te aanschouwen. Je ziet bij het Noorderlicht een lichte gloed, bewegende lichtbogen, stralenbundels of een dansend sierlijk gordijn van licht. Het Noorderlicht hangt samen met de uitbarstingen die op de zon plaatsvinden.

Boek direct een IJsland vakantie of een rondreis in de winter via:

De wintermaanden in IJsland

  • Wintermaanden

Vakantie IJsland winterTijdens de wintermaanden is er op IJsland niet zo veel doen als in de zomer. Tijdens de zomermaanden kun je met een groepsreis door middel van een bus over IJsland rijden. Je staat dan versteld van de prachtige natuur. Het is de ringweg die goed berijdbaar is. Hij is geasfalteerd. Van mei tot en met september is vervoer met de auto of bus hierover goed mogelijk. Wanneer je de hooglanden wilt intrekken heb je een terreinwagen nodig. Je mag hier alleen rijden in de maanden juli en augustus.

Tijdens de wintermaanden ligt er sneeuw. Dan zijn de wegen niet zo goed begaanbaar. Je moet dan je plaatsen vooraf vastleggen die je wilt bezoeken. Ook tijdens de wintermaanden is de keus om naar IJsland te gaan een goede keus. Je zal er nooit spijt van krijgen dat je een dergelijke reis gemaakt hebt. Laat de reis vooral goed vastleggen en laat je goed voorlichten over een reis in de winter naar IJsland. Geef goed aan wat je er tijdens de reis wilt gaan bekijken.

Interessante website: www.ijslandvakantie.net.

Bekijk hier de winter vakanties in IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen we het artikel beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *