Geniet van het prachtige IJsland door een heerlijke vakantie te boeken. Kom op deze pagina alles te weten over IJsland, het boeken van een vakantie en welke mogelijkheden er allemaal zijn.
Het vuurwerk voor oud en nieuw vliegt nog niet door de lucht of de eerste reclamespotjes over reizen naar een zonnig tropisch oord verschijnen op de radio, televisie en in de krant. De vroege vogels onder ons grijpen dit meteen aan om hun zomervakantie alvast vast te leggen, maar anderen laten het liever nog even op zijn beloop voordat ze een beslissing nemen. Je moet eerst weten wanneer je precies vrij bent en waar de reis eigenlijk heen gaat.

Na opeenvolgende jaren van bakken in de zon aan de rand van het zwembad breekt het moment aan om het eens over een andere boeg te gooien door bijvoorbeeld een retourtje IJsland te boeken. Wanneer je van plan bent om meer informatie in te winnen over een vakantie IJsland dan kan je op één van de links klikken. Je komt vervolgens bij de reisspecialist terecht op het gebied van IJsland reizen.

Bekijk hier de vakanties in IJsland >>

Lees hier meer over de:

Vakantie IJsland

Vakantie IJslandVan zo’n vakantie kun je een hoop verwachten, in ieder geval weet je zeker dat de dagen er anders uit komen te zien dan aan de Costa del Sol of in de Franse Provence. De zonnebrandcrème blijft tijdens deze reis thuis, want dit vakantieland kent lang niet zulke hoge temperaturen als die in het zuiden van Europa. Een vakantie naar IJsland past bij je als je er van houdt om er zelf op uit te trekken en niet hele dagen in de buurt van het hotel blijft plakken. Het spreekt de vakantiegangers aan die graag veel van het land zelf willen zien.

  • Het ligt aan jou op welke manier je de reis aan gaat kleden, gezien de verschillende manieren waarop je dit in kunt vullen. Een tip in het geval van IJsland zou dus zijn om er vooral een actieve vakantie van te maken en om te genieten van de uitgestrekte natuur in het land. Over het algemeen maakt dat deze bestemming wat aantrekkelijker van een oudere doelgroep dan jongeren die er de voorkeur aan Vakantie IJslandgeven om in de avonduren het uitgaansleven onveilig te maken en overdag hun uren slaap inhalen.
  • IJsland telt weinig inwoners vergeleken met het uitgestrekte landschap dat het land rijk is. Het nationale voetbalelftal vormde samen met het team uit Wales de verrassing van het Europees kampioenschap voetbal in 2016. De inwoners staan vooral in het mondiale geheugen gegrift door de overwinningsdans waarmee ze tijdens dat toernooi opvielen. Andere landen volgden hun voorbeeld daarna zelfs op, een duidelijk signaal dat IJsland zich in de kijker heeft gespeeld. Het kleine aantal inwoners laat zien dat ze ondanks hun beperkte aantal ook op sportgebied een hechte groep met elkaar vormen. Op reis in hun land kun je hier zelf over oordelen.

Het meeste valt te beleven in de hoofdstad die de naam Reykjavik draagt. Het loont dus zeker om als vakantieganger de tijd te nemen om deze stad vol verrassingen te ontdekken. Iedereen met een beetje belangstelling voor geschiedenis of politiek doet dan het beroemde Höfði-huis aan waar de Amerikaanse president Reagan en Sovjet-leider Gorbatsjov ten tijde van de Koude Oorlog in de jaren tachtig onderhandelden over ontwapening. Zowel als wereldburger, natuurliefhebber en geïnteresseerde in wereldpolitiek zou je dus zeker een vakantie naar IJsland moeten boeken. Je neemt hun onverstaanbare taal voor lief door alles wat het land te bieden heeft. Als je nog meer informatie te weten wilt komen over IJsland vakanties dan kan je ook eens een kijkje nemen op: www.ijslandvakantie.net.

Boek een vakantie naar IJsland via:

Vakantie naar IJsland?

Indien je van een natuurvakantie houdt is IJsland een goede keuze. Het eiland heeft een bijzonder mooie natuur. Het is een van de groenste eilanden ter wereld. IJsland wekt de naam dat het er altijd koud is. Ondanks dat het vrij noordelijk ligt valt dat erg mee. Het ligt met het noordelijk deel van het eiland bijna tegen de Poolcirkel. Het heeft een koud zeeklimaat dat overgaat in een toendraklimaat. De weersomstandigheden zijn vaak niet aangenaam.

Vaak komen er orkanen in afgezwakte vorm over het eiland. Er komen veel depressies die over of langs het eiland gaan. Er heerst vaak een felle wind met veel regen of sneeuw dat voor overlast kan zorgen. Onder invloed van de warme Atlantische Golfstroom, die uit de zuidelijke richting wordt aangevoerd, profiteert IJsland daarvan. Dit warme zeewater zorgt ervoor dat IJsland tijdens de winters niet wordt belast met extreme kou.

Klimaat in de zomer van IJsland

Vakantie naar IJslandDe zomers zijn er koel waarbij de maximale temperatuur niet hoger zal worden dan 14 graden Celsius. Op de hoger gelegen plekken, in het zuiden van het eiland, komt de temperatuur bijna niet boven het vriespunt.

Klimaat in de winter van IJsland

De winters zijn nat, grijs en mild. Het is geen fijne periode om ernaartoe te gaan. In december en januari is er slechts 4 á 5 uur daglicht. Het zuidwesten zal onder invloed van het warme zeewater niet koud zijn. Op de gletsjers kan het erg koud worden. Bij een heldere hemel kan de temperatuur dalen tot wel 30 graden onder nul.

  • De reis

Wilt u veel zien van IJsland dan is het verstandig te kiezen voor een groepsrondreis. Het is belangrijk dat je dat laat vastleggen bij een erkend Vakantie naar IJslandreisbureau. Hier wordt alles vooraf geregeld. Tijdens de rondreis zal je vertrekken vanuit Reijkjavik. Je komt met zo’n rondreis op de mooiste plekken van het eiland. Het is geen goedkope reis maar wel de moeite waard. Vaak kun je daarbij kiezen uit een rondreis van 7 of 14 dagen.

De rondreis maak je in een bus met airconditioning en verwarming. Tijdens de rondreis worden vaak stops gemaakt, zodat je in staat bent het een en ander te gaan bekijken. Je kunt ook een wandeling door de natuur gaan maken of in de dorpjes die men aandoet. Bij de reis zal het je zeker opvallen dat de bevolking allemaal aardig is. Zij leven van de toeristen. Dat beseffen ze maar al te goed. Vanaf het begin zal je worden gefascineerd door de bijzondere natuur. Ondanks dat het er niet warm is kun je toch een duik nemen in het geothermische bad de Bleu Lagoon. Er zal ook een bezoek worden gebracht aan de beroemde vulkaan met een enorme ijskap.

  • Overnachten

Met een groepsrondreis wordt hoofdzakelijk de nacht doorgebracht in herbergen en guesthouses. Bij een groepsrondreis zal je vaak op IJsland gezamenlijke sanitaire voorzieningen hebben. Het is zelfs mogelijk dat je tijdens de reis op een slaapzaal zal moeten overnachten. Toch zal je dergelijke gevallen ook niet meer vergeten. Er ontstaan tijdens zo’n reis vaak vriendschappen die je lang zal blijven koesteren.

Lees hier verder >>

Heb je een vraag, wil je een correctie doorgeven of een opmerking plaatsen? Laat dan hieronder een bericht achter. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij het artikel beter gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *