IJsland is een prachtig land om door te trekken. Als je van de natuur houdt, veel wilt wandelen, geisers en vulkanen wilt zien: dan zit je in IJsland op de goede plek. Kies je liever voor een zelfstandige reis in plaats van een bus tour? Er zijn genoeg mogelijkheden en opties. Kom op deze pagina meer te weten over een zelfstandige rondreis door IJsland.

Door overigens op één van de blauwe links te klikken kom je bij de specialist terecht waar je de prachtige zelfstandige en nog veel meer andere reizen door IJsland kunt gaan boeken. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis!

Bekijk hier de zelfstandige rondreizen door IJsland >>

Meer informatie over de:

Een zelfstandige rondreis door IJsland.

Vervoersmiddelen.
Zelfstandige rondreis IJslandJe kunt een auto huren. IJsland heeft een ringweg (ringweg 1), die langs de rand van het eiland loopt. Binnen 10 dagen (ideale reistijd) heb je de hele cirkel afgelegd. De auto geeft het voordeel dat je zelf kunt kiezen waar je stopt. De hoogtepunten van IJsland zijn via de ringweg te bereiken. Vaak kun je via deze weg een parkeerplaats bereiken en ben je zo bij je te wensen bezichtiging. Welke attracties wil je bijvoorbeeld zien?

Kies je liever voor het schiereiland ten oosten van Reykjavik en de grootste vulkaan die er te zien is? Of kies je liever voor de zwarte stranden op het meest zuidelijkste puntje van het land? Hoe dan ook, je kunt met de auto alle kanten op. De wegen in IJsland zijn prima, zolang je maar op de hoofdwegen blijft! Toch kun je niet altijd op hele hoge snelheid rijden: het weer kan onstuimig zijn.

Boek direct een IJsland vakantie of een rondreis via:

7 bijzondere plekken in IJsland.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=ciRAXPKRVVI)

Te voet door IJsland?

Te voet?
Uiteraard kun je in IJsland ook veel wandelen. Je kunt van plek naar plek wandelen, mocht je dat willen! Wil je je eigen tent meenemen? Dan kun je gaan wildkamperen. Buiten de nationale parken zijn er volop mogelijkheden om overal te kamperen waar je maar wilt. Wanneer je dus gaat wandelen kun je dus een tentje meenemen. Maar denk aan de supermarkten, die in IJsland Zelfstandige rondreis IJslandvroeg dichtgaan! Zorg ervoor dat je genoeg proviand mee hebt, je weet nooit hoe koud het kan gaan worden en wat de omstandigheden zullen zijn. Beter iets te veel eten dan te weinig!

Binnen 27 dagen.
Je kunt van Noord naar Zuid trekken, en dat binnen 27 dagen! Hoelang wil je in IJsland besteden? Te voet duurt nou eenmaal veel langer dan met een voertuig: denk dus aan minimaal 4 weken wanneer je gaat wandelen. De ongerepte natuur beleef je het beste tijdens een wandeling, maar de vlakten kunnen lang en koud zijn. Er zijn langs de kust veel vissersdorpjes, maar in centraal IJsland wordt het beduidend minder bevolkt en dien je je route zorgvuldig te plannen. Er zijn benzinestations in deze route (maar weinig), en die verkopen vaak geen goed voedsel.  Een korte survivaltraining kan ook niet verkeerd zijn: weet welke kleren je nodig hebt, boots en rugzak.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.ijslandvakantie.net om meer informatie in te winnen over een mooie reis naar IJsland.

Bekijk hier meer over zelfstandige reizen door IJsland >>

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig? Deel dit dan op social media, op deze manier kunnen wij het artikel nog beter gaan maken. Met meer informatie, en leuke tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *